Sylvie Kreusch

Festivals | Sylvie Kreusch is al in vele vormen gekomen. Ze kwam in het vizier wanneer ze in 2013 met haar schoolband Soldier’s Heart De Nieuwe Lichting van Studio Brussel wint. Daarna maakte ze furore bij Warhaus, het soloproject van Balthazar’s Maarten Devoldere.  

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maar ze heeft ook een eigen verhaal te vertellen. Haar soloartiestdebuut ‘Seedy Tricks’ (2018) maakt in hoog tempo indruk. Tijdens de Red Bull Elektropedia Awards werd ze uitgeroepen tot Most Promising Artist van 2018.  

Het nummer zelf wordt nadien uitgekozen door modemerk Azzaro Couture om haar Fall 2020-collectie voor te stellen. Voor het oog van Parijse fashionista en bij uitbreiding de hele wereld. Vogue en The New York Times zijn fan. 

Na de ep’s ‘BADA BING! BADA BOOM!’ en ‘Wild Love’ komt haar artistieke visie nu helemaal tot uiting op het album ‘Montbray’ (2021). Al wil dat niet zeggen dat ze hiermee haar eigen geluid heeft gevonden. ‘Ik heb er nu vrede mee dat ik blijf veranderen. Je kunt alleen creatief zijn als je andere wegen durft in te slaan.’ 

Artwork

De hoes van ‘Montbray’ werd gemaakt door de Antwerpse, non-binaire kunstenaar Stef Van Looveren. Hun installaties, foto’s, sculpturen en performances proberen op een speelse manier ons sociale gedrag na te bootsen. Het graphic design werd gedaan door Studio M. 

Genomineerd voor

Is Sylvie Kreusch voor jou de terechte winnares? Breng je stem uit via deze link!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top