Hans Francken

Festivals | Hans Francken is al twintig jaar de vaste toetsenist van Clouseau. Daarvoor verdiende hij al zijn strepen op klavier bij onder meer Noordkaap. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als producer heeft hij in 2000 een grote hit te pakken met het nummer ‘Leef’ van Mozaïek en Walter Grootaers. Van de single werden 90.000 exemplaren verkocht.  

Bij zijn aantreden bij Clouseau mag hij van Kris Wauters meewerken aan het nieuwe geluid van de band. Het resultaat is ‘En dans’ (2001), gevolgd door ‘Vanbinnen’ (2004), ‘Vonken & vuur’ (2007), ‘Zij aan zij’ (2009), ‘Clouseau’ (2013) en ‘Clouseau danst’ (2016). De basis van meer dan 100 uitverkochte Sportpaleizen.  

Tussendoor werkte hij als musical director voor de Natalia-shows in het Sportpaleis samen met En Vogue, Shaggy en Anastacia. En ook internationale sterren als Rick Astley, ABC en Sister Sledge vragen hem om mee te gaan naar de grote festivals. 

In 2012 startte hij zijn eigen platenmaatschappij FruityLabel, waarmee hij onder meer Emma Bale, OT, Slongs Dievanongs en Metejoor op de rails zette. 

Genomineerd voor

Is Hans Francken voor jou de terechte winnaar? Breng je stem uit via deze link!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top