Dijf Sanders

Festivals | Multi-instrumentalist, componist en producer. David ‘Dijf’ Sanders is van vele markten thuis. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als producer is hij verantwoordelijk voor de albums ‘Several Others’ (2021) van Whispering Sons en ‘Less Is Endless’ (2021) van De Beren Gieren (samen met Frederik Segers). Ook Compro Oro en Schroothoop rekenden op Sanders voor de productie van hun laatste plaat.  

Eefje de Visser deed dan weer beroep op Sanders om de synths op ‘Bitterzoet’ (2020) in te spelen. 

Op zijn eigen, zesde album ‘Puja’ (2020) verweeft hij zijn eigen muzikale wereld met de Nepalese, Tibetaanse, Chinese en Indiase cultuur. De basis: veldopnames en indrukken die Dijf heeft opgedaan tijdens een reis naar het oosten. Het nieuwe universum kwam mede tot stand met de hulp van drummer Simon Segers, saxofonist Mattias De Craene en sitarspeler Nicolas Mortelmans. 

Begin 2021 bundelde hij nog een selectie rariteiten van zijn harde schijf op de ep ‘Lichen’. Het is een collectie herwerkte creaties die hij maakte voor dans en performance. Nostalgische composities die organische elektronica combineren met klassieke muziek. 

Eerder werkte hij onder meer met Sylvie Kreusch, Mattias De Craene’s MDC III en Wim Vandekeybus (Die Bakchen - Lasst uns tanzen), om er maar een paar te noemen. 



Genomineerd voor 

Producer

Is Dijf Sanders voor jou de terechte winnaar? Breng je stem uit via deze link!

Palmares

2008 - Artwork (nominatie) 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top