De Belgische Ariana Grande heet Lyna en heeft bakken talent!

Lyna is een jonge rijzende ster uit de Belgische r&b-scene en werd ontdekt tijdens ‘The Voice van Vlaanderen’ in 2016. Sindsdien heeft ze niet stilgezeten en blijft ze de Belgische urban scene verrassen. Haar nieuwste single 'Win', uitgebracht in september, is daar het bewijs van.

Op slechts 23-jarige leeftijd heeft de Leuvense al een stevige greep op de Belgische muziekcultuur. Lyna wordt sterk beïnvloed door wat de muziekscene in de Verenigde Staten doet en zingt dan ook in het Engels. Haar stem doet denken aan een mix tussen Ariana Grande en Camila Cabello. Ze kreeg haar passie voor muziek van haar vader, die ook muzikant is. Lyna heeft ook al samengewerkt met enkele grote namen, zoals dit nummer met Eddy Ape.Sinds haar vierde zingt Lyna traditionele Marokkaanse muziek met haar vader. Maar toen ontdekte het jonge meisje Brandy Norwood en r&b, en wist ze meteen wat ze wilde gaan doen. In 2016 startte ze haar avontuur in ‘The Voice van Vlaanderen’. Het programma bracht haar op dat moment niet de roem waar ze op gehoopt had, maar gaf haar wel vertrouwen in haar talent. Het stond dus buiten kijf dat Lyna zangeres zou worden.

In 2018 lanceerde de jonge vrouw zichzelf met 'Smoke', haar eerste track. Vervolgens bracht ze in de zomer van 2019 haar eerste EP uit genaamd 'Gemini'. Een paar maanden later volgde haar tweede opus 'Lemon Haze' met daarop twee hits 'Booty' en 'Daddy'. Met ‘Booty’ werd ze bekend bij het grote publiek, aangezien ze er de derde plaats in de categorie ‘Best New Urban’ op de Red Bull Elektropedia Awards mee haalde. De video voor 'Daddy', die werd opgenomen in haar muzikale thuisstad L.A., laat zien hoe serieus ze de volgende stap in haar carrière neemt. Door de aanstekelijke en dansbare beats van beide nummers is Lyna niet meer weg te denken uit nachtclubs.


Iets wat de artieste echter lijkt tegen te houden, is ook een van haar grootste kwaliteiten: eerlijkheid. Lyna is ervan overtuigd dat haar openhartigheid ervoor zorgt dat sommige van haar nummers niet zo goed scoren. In 'Moroccan Princess' bijvoorbeeld, richt ze zich rechtstreeks naar mensen die kritiek hebben op haar Marokkaanse afkomst en in ‘Booty’ praat ze dan weer heel open en expliciet over haar eigen derrière.

Een voordeel aan haar eerlijkheid is dat ze heel snel nieuwe nummers kan schrijven, zoals ‘Shine Like Me’ en ‘More’. Haar nieuwste single, 'Win', kwam uit in september en geeft al een voorsmaakje van wat Lyna in petto heeft voor 2022.

Muziek

Bekijk alles
Top