Lierse Kempenzonen heeft zondagnamiddag met 2-1 verloren op het veld van Excel Moeskroen. De Pallieters waren niet de mindere van de Henegouwers én kregen ook de meeste kansen, maar moesten toch weer zonder punten de bus op. Het lijkt een beetje het verhaal van het seizoen te worden voor de Kempenaars.

In Le Canonnier trapte Lierse Kempenzonen 18x op doel (waarvan 10x binnen het kader), maar toch konden Abdallah en co slechts één doelpuntje vieren. Moeskroen had aan elf pogingen (waarvan amper vier binnen het kader) genoeg om de zege thuis te houden.

Alweer een zure nederlaag dus voor Van Imschoot en co. Maar dankzij de goal van Van Acker houdt Lierse K. nog wel steeds haar streak aan van in elke wedstrijd minstens 1x te scoren. Daarnaast evenaarden de Pallieters na amper dertien speeldagen al het aantal gemaakte doelpunten van het hele vorige seizoen (op 28 matchen dus).

Offensief lijkt het dus wel snor te zitten, maar desondanks is het toch wel frappant hoeveel kansen Lierse Kempenzonen nodig heeft (en ook effectief creëert) om een goal te scoren. Na dertien speeldagen zitten de trotse Kempenaars al aan 165 schoten naar doel. KVC Westerlo - de autoritaire leider in 1B - zit aan 157 schoten.

Attractie

Ondanks een acuut gebrek aan efficiëntie blijft Lierse Kempenzonen wel met voorsprong de attractiefste ploeg van de reeks. Ze scoorden intussen al 25 goals (evenveel als Westerlo) en zijn daarmee de vlotst scorende ploeg van de reeks. Daartegenover staat wel dat Lierse K. ook al de meeste goals binnen kreeg (26). Overal waar Lierse Kempenzonen speelt is het dus een Plezierke... al is het niet altijd (en misschien ook net iets te weinig) voor Lierke.