RE Moeskroen zit na een knappe negen op negen opnieuw 'onder de mensen'. De Henegouwers delen nog wel steeds de laatste plaats (met Virton), maar de middenmoot lonkt bij een nieuwe zege. Lierse Kempenzonen moet het nieuwe kind van de rekening worden, al blijven extra-sportieve perikelen wel als het zwaard van Damocles boven de spelersgroep hangen.
Desalniettemin willen Les Hurlus zondag absoluut knallen tegen Lierse Kempenzonen. De wil is groot om de club naar veiligere regionen in het klassement te loodsen en hier en daar wordt er zelfs al terug voorzichtig gesproken over meer. Het staat alvast als een paal boven water dat José Jeunechamps Moeskroen een nieuw elan heeft gegeven, maar nu het sportief terug wat voor de wind gaat, is het extra-sportief gaan stormen...

"Iedereen binnen de groep is gemotiveerd om het momentum vast te houden en ook Lierse K. te kloppen," vertelt Jeunechamps bij L'Avenir. "We proberen om de juiste balans te vinden tussen het sportieve en het extra-sportieve. Maar het mag duidelijk zijn dat de huidige situatie niet vol te houden is. Het is niet dat we al op twee maanden van het seizoenseinde zitten."

En dus gaan er weldra acties komen tegen eigenaar Gérard Lopez. Die laat zich voorlopig niet meer zien of horen waardoor de spelers, de staf en de medewerkers met een loonachterstand kampen. "We hebben afgesproken met de spelers en de staf dat er acties zullen volgen na de wedstrijd tegen Lierse Kempenzonen. We moeten meer druk uitoefenen omdat deze situatie niet oneindig vol te houden is. In het voetbalwereldje moet je soms je tanden laten zien, en ik denk dat we stilaan recht hebben om ons geduld te verliezen."