Deze films zijn nieuw in de bioscoop

De eerste winterprik laat zich helaas voelen. Maar gelukkig zijn er nog heel wat binnenactiviteiten die ons kunnen helpen verwarmen in deze donkere, barre tijden. Ga bijvoorbeeld eens een kijkje nemen in jouw lokale bioscoop. Daar kun je deze week opnieuw tal van nieuwe films bewonderen.

Madres Paralelas

Janis (Penélope Cruz) en Ana (Milena Smit) zijn twee vrouwen die elkaar treffen in het ziekenhuis. Ze staan op het punt te bevallen maar geen van beide vrouwen wou in de eerste plaats zwanger worden. De veel oudere Janis lijkt mentaal klaar te zijn voor het moederschap, terwijl de piepjonge Ana doodsbang is voor de nieuwe toekomst. In afwachting van de bevalling leren de vrouwen elkaar beter kennen en deze ervaring doet een hechte band ontstaan. Die band zet zich door in hun verdere leven.

Regisseur Pedro Almodóvar vertelt wederom een verhaal over vrouwen en moederschap. Voor zijn 22e film deed hij beroep op oudgedienden Penélope Cruz, Rossy de Palma en Julieta Serrano. De Spaanse Milena Smit speelt in deze film de rol van de jonge Ana, en doet dat met verve!

È stata la mano di Dio

In deze Italiaanse dramafilm van regisseur Paolo Sorrentino zien we hoe het leven van de Italiaanse tiener Fabietto Schisa (Filippo Scotti) voorgoed op zijn kop wordt gezet door spelingen van het lot en de komst van wijlen Diego Maradona naar Napels, een Italiaanse stad waar het eind jaren tachtig nogal ruw aan toe ging. De regisseur verweeft in zijn film gevoelens vreugde en verdriet, toekomst en verleden maar ook angstbeelden en hoopvolle momenten.

Ontdek ‘È stata la mano di Dio' ('The Hand of God') vanaf nu ook op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

60 Miles A Day

Michel is een Belgische ingenieur van 53 jaar die er al jarenlang van droomt om de Amerikaanse Route 66 af te rijden in een zelfgemaakt voertuig. Dat voertuig is, in het geval van Michel, een fiets die deels kan rijden op zonne-energie en eentje waar hij meer dan vijf jaar aan heeft gewerkt. In 2017 startte hij aan zijn tocht en reed Michel van Chicago naar Los Angeles. Die tocht ging gepaard met talloze ups en downs. Ondanks alles houdt Michel één doel voor ogen en dat is 60 mijl per dag rijden.

Films

Bekijk alles
Top