Na hun kwalificatie voor de ESL Conference van het 15e seizoen van de Pro League, verloor eClub Brugge van Shark Esports. Die nederlaag betekent het einde van hun parcours in de competitie en een mogelijke kwalificatie voor de ESL Pro League.

Sinds 23 november is de vijftiende editie van de ESL Pro League Qualifying Conference aan de gang. De online competitie, de laatste horde voor de ESL Pro League met topteams van over de hele wereld, zal drie teams naar de competitie in maart sturen.

Onze Belgische kampioenen eClub Brugge hadden zich gekwalificeerd na hun nationale titel en hun overwinning tegen het Zwitserse SHAPE Esports in de play-in fase. Jammer genoeg kwam hun avontuur vroegtijdig tot een einde.

En eClub Brugge heeft onderweg veel pech gehad. In de eerste ronde lootte de club MAD Lions. Met een record van 6 nederlagen en 0 overwinningen tegen de Spanjaarden, leek de kans op slagen van onze vertegenwoordigers vrij klein. Deze wedstrijd was geen uitzondering. Brugge verloor met 2-0 (16-3; 16-10).

De loser bracket was de laatste hoop van onze landgenoten voor een plaats in de Pro League. Maar tegen Shark Esports was eClub Brugge evenmin succesvol. De Brazilianen waren dominant van begin tot eind. Ondanks een overtime op Vertigo, die de Sharks uiteindelijk met 15-19 wonnen, verloor Brugge in twee games (19-15; 16-11). Een nederlaag die het einde betekende van de hoop op de kwalificatie voor het Belgisch-Poolse team.

Hoewel de enige Belgische club die aan de competitie deelnam uitgeschakeld werd, is onze landgenoot Nicolas “Keoz” Dgus nog steeds in de running met zijn team LDLC OL. Zij zullen alles moeten geven om op te klimmen na hun nederlaag tegen de MAD Lions.