Koni De Winter, van Serie C naar Champions League met Juventus

UEFA Champions League |

Juventus Turijn maakte dinsdagavond geen al te beste beurt tegen Chelsea in de Champions League, maar de jonge Belg Koni De Winter presteerde in die wedstrijd wel zijn eerste spelminuten voor de eerste ploeg van de Bianconeri. Een portret.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er zijn er die zeggen dat de liefde maar drie jaar duurt. Maar voor Koni De Winter, die in de zomer van 2018 van Zulte Waregem naar Juventus afreisde, begint het sprookje nog maar pas. De Oude Dame stelde het jonge talent eerst op in de U17 en daarna in de Primavera 1 (U19), waar de verdediger kennis maakte met de Youth League. Vorig jaar leverden zijn goede prestaties bij de jeugd hem een rol op in de eerste ploeg tijdens de groepsfase van de Champions League, waar hij tijdens de wedstrijd tegen FC Barcelona de bank warm hield. Dit seizoen  zette de 19-jarige centrale verdediger nieuwe stappen in de troepen van Massimiliano Allegri.

Liever Primaveira dan Club Brugge

De nieuwe coach van Juve liet de jonge Antwerpenaar al tijdens de voorbereidingen mee trainen met de profs. Hij speelde zich in de kijker door in een vriendschappelijke wedstrijd een doelpunt te scoren. Hij werd afgelopen zomer bijna uitgeleend aan Club Brugge, maar speelt dit seizoen voornamelijk mee met de U23 van Turijn in de Serie C. Bij de derde speeldag van de Serie A, tijdens de wedstrijd tegen Napels, mocht hij wel plaatsnemen op de bank voor de eerste ploeg. Dinsdagavond tegen Chelsea mocht hij die bank in de laatste tien minuten verlaten om Juan Cuadrado te vervangen rechtsachter. Juventus werd helemaal naar huis gespeeld (het werd 4-0), maar de jonge Belg mocht toch maar mooi zijn debuut maken. Een cadeau van de coach of een wanhopige poging om nog iets te ondernemen? Dat was het zeker niet. Koni De Winter toonde tijdens de trainingen de goesting en de capaciteiten die hij nodig heeft om zijn rol goed te vervullen.

Niet alleen De Winter zal blij geweest zijn met die minuten op het veld. Jacky Mathijssen zal meer dan eender welke andere kijker uit zijn sofa gesprongen zijn wanneer hij zijn poulain op het veld zag stappen. Sinds Arthur Theate bij de Rode Duivels speelt, kreeg de Juve-speler een vaste plek bij de beloften. Na vier keer met de Rode Duivels U21 op het veld te hebben gestaan, maakt hij vooruitgang met rasse schreden. De Winter is boomlang (1,91 meter), wendbaar en snel, maar heeft wel nog wat werk voor de boeg als hij zijn teamgenoten Bonucci, Chiellini en De Ligt wil inhalen. Hij lijkt alvast op de goede weg te zijn. Opgepast, want vanaf nu doet De Winter mee met de stoelendans!

Volg de Champions League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma van de vijfde speeldag van de Champions League:

Woensdag 24 november

Zoals al enkele jaren het geval is, hoef je ook dit seizoen geen enkel hoogtepunt uit de verschillende matchen te missen dankzij de Multi Live Champions League, met deskundige toelichting van de vertrouwde presentatoren en analytici.

Pronostikeer eveneens op de matchuitslagen met Pickx Prono en win een Sony PlayStation 5 of maak kans op twee VIP-tickets voor de finale in Sint-Petersburg.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top