Worlds 2022: Riot Games kondigt gaststeden aan

Door Proximus

Deel dit nieuws

De steden die de 2022 League of Legends World Championships zullen organiseren, zijn bekend. De teams zullen elkaar ontmoeten voor een continentale tour die begint in Mexico City, en via New York en Toronto eindigt in San Francisco.

Alles begon met… een lek. Het lijkt erop dat een van de medewerkers van Riot Games weer eens iets te vroeg op de knop “publiceren” drukte. Op 20 november verscheen een video met de aankondiging van de gaststeden voor de 2022 League of Legends World Championships op Youtube. Het filmpje werd binnen enkele minuten op privé gezet.

De terugkeer van rondreizende evenementen?

Maar het kwaad was geschied: de lijst met de verschillende gaststeden in de beschrijving kon door iedereen gelezen worden. De Worlds 2022 zullen dus in Amerika plaatsvinden, zoals oorspronkelijk gepland. De teams reizen door het hele continent, langs 4 verschillende steden. Zo’n reizend evenement heeft Riot al twee jaar niet meer georganiseerd.

Het toernooi begint in Mexico City, waar de opnamestudio van de LLA is gevestigd, met de play-infase. Daarin worden de laatste teams geselecteerd voor de groepsfase van het hoofdtoernooi.

Die zal iets noordelijker beginnen, in New York City. In de Big Apple vinden zowel de groepsfase als de kwartfinales plaats, in het Hulu Theatre op Madison Square Garden. De competitie zal daarna naar Canada verhuizen. De twee halve finales worden gehouden in het hoofdkwartier van de Toronto Raptors, de Scotiabank Arena.

(Foto: Gregory Varnum)

De twee finalisten worden uiteindelijk naar San Francisco gestuurd, de eindbestemming van het toernooi. Daar zullen ze strijden om de wereldtitel. De grote finale vindt plaats in het Chase Center. Dit alles werd bevestigd door John Needham en Naz Aletaha, de e-sportshoofden van Riot Games. Dat gebeurde tijdens een persconferentie in het Chase Center, vlak voor een wedstrijd tussen San Francisco en, toevallig, Toronto!

Deze aankondiging markeert de officiële terugkeer van Worlds naar het Amerikaanse continent. Ter herinnering: de laatste keer dat Riot Games voet aan wal zette in Amerika, was in 2016. Toen schreef SKT T1 Telecom esportgeschiedenis door zijn derde wereldtitel te winnen.

Hoewel de verschillende locaties geselecteerd werden op basis van hun capaciteit, is er natuurlijk nog niets zeker. Het zal waarschijnlijk nog enkele maanden duren voordat we bevestiging krijgen dat fans de verschillende fasen van de wedstrijd zullen kunnen bijwonen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top