Club Brugge op zoek naar Europese overwintering tegen Leipzig

UEFA Champions League | Club Brugge neemt het woensdagavond in de Champions League om 21u in eigen huis op tegen Leipzig. De Belgische landskampioen kan zich verzekeren van een ticket voor de Europa League. Meer zelfs, Club mag zelfs nog een beetje hoop koesteren op de tweede plaats in de groep.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge is bij een gelijkspel of overwinning zeker van Europese overwintering. Club telt momenteel vier punten en Leipzig wist nog maar één punt te sprokkelen. Als de Bruggelingen de laatste speeldag ingaan met drie punten voorsprong op Leipzig, is het zeker van Europees voetbal na Nieuwjaar, aangezien het dan beter was in de onderlinge wedstrijden.

Hoop op tweede plaats

Club Brugge won met 1-2 in Leipzig, maar nadien verloor het twee keer kansloos van Manchester City. Philippe Clement & co eindigden de voorgaande twee seizoenen ook telkens derde in de groep. Club Brugge staat dus voor een zeer belangrijke match, want het mag zelfs hoop koesteren dat het als tweede kan eindigen in zijn groep.

PSG heeft momenteel vier punten meer dan Club, maar moet wel aan de bak op het veld van Manchester City. In een ideale wereld wint Club Brugge van Leipzig en verliest PSG in Manchester. Dan is het verschil nog maar één punt en op de laatste speeldag staat dan met PSG-Club Brugge een wedstrijd voor de tweede plaats op het programma. Het zou een stunt van jewelste zijn van de troepen van Clement.

Dip bij Lang en De Ketelaere

Maar alle aandacht gaat eerst uit naar Leipzig, dat dit seizoen matig voor de dag komt. Dat kan echter ook gezegd worden van Club Brugge. In de Champions League toonden ze hun kunnen al, maar in België verloopt het zeer stroef. Bovendien zitten Noa Lang en Charles De Ketelaere in een serieuze vormdip. In de Champions League zijn hun cijfers ook niet hoopgevend. Lang staat op 0 goals en 0 assists op het kampioenenbal, De Ketelaere heeft na vier speeldagen nog niet gescoord en leverde één assist af. Gelukkig zijn zowel Bas Dost als Hans Vanaken wél op dreef. Het valt ook af te wachten hoe Clement het probleem op links gaat oplossen. Tot op heden wisten Eduard Sobol, Fede Ricca en Faitout Maouassa daar nog niet te overtuigen. 

Het bestuur hoopt alleszins op een zege tegen Leipzig. Dat zou de kassa nog wat meer vullen, want een driepunter in de Champions League levert 2,7 miljoen euro op. Een zekere kwalificatie voor de Europa League (bij een derde plaats) is goed voor nog eens 500.000 euro extra.

Volg de Champions League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Het programma van de vijfde speeldag in de Champions League:

Dinsdag 23 november

Woensdag 24 november

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top