SK Deinze leek zondagavond op weg naar een vlotte overwinning tegen Lommel SK, maar niet voor het eerst gaven de Oost-Vlamingen een voorsprong toch weer uit handen.

Meer zelfs; SK Deinze kwam in twaalf competitiewedstrijden al 10x op voorsprong. Dat is één keer meer dan competitieleider KVC Westerlo. Maar in tegenstelling tot de bij Kempenaars konden Prychynenko en co een voorsprong zelden ook verzilveren in een driepunter.

Deinze puurde amper 3x een driepunter uit een voorsprong. Zes keer kwam de tegenstander nog terug op gelijke hoogte waarna de twee teams de punten deelden en één keer verloor Deinze nog. Een heikele situatie, want zoiets kruipt natuurlijk in de kopjes. Tegen Lommel had Deinze zelfs een dubbele voorsprong na een hattrick van Mertens, maar uitendelijk scoorde Sales nog 2x tegen en eindigde de match nog op een draw. Meteen het zevende gelijkspel al voor Deinze trouwens, dat zo maar niet vooruit raakt in het klassement.

Ter vergelijking; Waasland-Beveren kwam dit seizoen nog maar vijf keer op voorsprong en het won ook al die wedstrijden. Westerlo zit aan negen wedstrijden waarin het op voorsprong kwam en het won er acht. Enkel Waasland-Beveren kon op speeldag 11 (in extremis) nog terugkomen na een achterstand tegen de competitieleider.