Is Lukaku op tijd fit om Chelsea te steunen tegen Juventus in de Champions League?

UEFA Champions League |

Chelsea ontvangt Juventus op dinsdag 23 november, voor de vijfde speeldag in de Champions League-groepsfase. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, want de match is beslissend voor de eerste plaats in Groep H. Zullen The Blues kunnen rekenen op de steun van hun spits Romelu Lukaku, die sinds 20 oktober geblesseerd is?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zullen we Lukaku dinsdagavond op het veld van Chelsea zien? Niemand weet het zeker, maar de fans van Chelsea en Big Rom hopen het ten zeerste. Romelu Lukaku heeft niet meer gespeeld sinds de 4-0-overwinning van Chelsea op Malmö op 20 oktober, en het blijft twijfelachtig of hij kan aantreden voor de clash met Juventus op dinsdag. De Belg heeft deze week zijn rentree gemaakt op de training, maar werkt op dit moment alleen individueel.

Blues-coach Thomas Tuchel gaf een paar dagen geleden een update over de situatie van de Rode Duivel in een persconferentie. “Hij is nog niet klaar”, kondigde de Duitser aan. De voormalige PSG-coach benadrukte Lukaku’s vastberadenheid om snel weer fit te worden. “Hij doet zijn uiterste best om zo snel mogelijk terug te komen.”

Een cruciale wedstrijd voor de eerste plaats

De Belg ontbrak afgelopen zaterdag tegen Leicester, maar hij kan nog steeds hopen om dinsdagavond te spelen. “Als hij met de groep traint en alles gaat goed, dan ja, dan zou hij bij de groep kunnen zijn voor de wedstrijd tegen Juve en die wedstrijd vanaf de bank kunnen beginnen. Maar dat is een grote “als”. Ik wil Romelu niet onder druk zetten. We willen de dingen niet overhaasten”, aldus de coach.

Chelsea staat momenteel tweede in Groep H, net achter Juventus, en moet dus winnen als het op de eerste plaats wil eindigen. The Blues staan voor een belangrijke wedstrijd tegen Juve, dat tot nu toe ongeslagen is in de Champions League. Een duel dat Romelu Lukaku zeker zal willen spelen.

Volg het Champions League-duel van Chelsea tegen Juventus dinsdag vanaf 20.50 uur, en de hele Champions League op Pickx+ Sports en Pickx+.

Het programma voor speeldag 5 in de Champions League:

Dinsdag 23 november

Woensdag 24 november

Je kan hier ook de resultaten voorspellen met Pickx Prono.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top