Met drie opeenvolgende nederlagen (uit bij Waasland-Beveren en thuis tegen RWDM en RE Virton) ging Lommel SK in een lichte crisis de interlandbreak in. Maar volgens coach Peter van der Veen komt zijn team wel met herwonnen moed weer uit de interlandbreak.
De late uitnederlaag in Waasland-Beveren leek nog te verklaren, maar de thuisnederlagen tegen RWDM en Virton (en de daarbijhorende prestaties) waren dat veel minder. De fans roerden zich en de immer minzame club daverde even op haar grondvesten. Twee weken én heel wat gesprekken later willen de Limburgers zich weer van hun sterkste kant laten zien.

Met uitmatchen bij SK Deinze en Lierse K. en een thuismatch tegen KVC Westerlo daartussenin zal dat niet makkelijk zijn, maar coach Peter van der Veen heeft er vertrouwen in dat zijn team snel weer beter zal presteren. Daarbij hoopt de Nederlander vooral op de terugkeer van heel wat geblesseerde spelers. Want daar leek het de voorbije weken toch wat mis te gaan. Ervaren jongens als Wuytens, Lemoine en Henkens moesten geblesseerd toekijken hoe de jonge garde bijna hopeloos onder de voet werd gelopen.

Jongste ploeg

In de wedstrijden tegen RWDM (22,6) en Virton (22,5) stond Lommel met de jongste en de op één na jongste basisploeg van heel 1B op het veld dit seizoen. Ter vergelijking; de jongste basisploeg die dit seizoen een match kon winnen was die van Virton tegen Lierse K. (2-1 winst). De gemiddelde leeftijd was toen 23,3 jaar en dat is pas de zevende jongste ploeg die dit seizoen al op het 1B-veld stond. De zes elftallen die jonger waren konden geen match winnen.

"Het doet wel goed dat we de voorbije weken terug met een grotere groep konden trainen", vertelt Van der Veen bij Lommel SK TV. "Veel jongens kwamen terug uit blessure en doordat er weer meer ervaren spelers op het veld staan, krijgen de jonge spelers weer meer begeleiding."

Vraagtekens

Of dat dan al meteen tegen het ervaren Deinze zal zijn, is nog maar de vraag. Wuytens en Lemoine trainden wel weer mee met de groep, maar zijn nog twijfelachtig. Ook Agyepong (hamstrings) is er mogelijk niet bij terwijl Arzani op de strafbank zit na zijn rode kaart tegen Virton.