Het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Luik viert de tweehonderdste verjaardag van César Franck op Mezzo Live

Aanstaande donderdag 25 november kan het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Luik je een bijzondere avond bezorgen. Het orkest viert namelijk de verjaardag van een cultheld uit de klassieke muzieksector. Onder leiding van dirigent Gergely Madaras wordt het werk van César Franck in een avondvullend concert gevierd én geëerd. Proximus Pickx zocht uit wat je moet weten over deze muzikale avond.

De agenda van het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Luik loopt ondanks de coronamaatregelen elke week voller. Op 25 november mogen de muzikanten hun werk live op televisie tonen tijdens de uitzending van hun concert ter ere van de verjaardag van César Franck. 

Het Luikse orkest brengt eerst een versie van de tweede symfonie van Antonín Dvoráks. Dat werk wordt uitgevoerd door niemand minder dan Victor Julien-Laferrière met de cello. Die jonge muzikant kon eerder al verbazen door de eerste prijs op de Koningin Elisabethwedstrijd 2017 weg te kapen. De rijzende ster van de klassieke muziek kan in zijn werk zowel verrassen als ontroeren. Ben jij ook al benieuwd naar zijn optreden?

De avond gaat verder met muziek van een componist uit eigen regio. Het orkest viert de tweehonderdste verjaardag van de illustere Luikse muzikant César Franck. Om hen te eren brengen de Luikse muzikanten een versie van zijn beste compositie, getiteld: “Symphony”. Het werk is herzien door Gergely Madaras, die sinds 2019 als dirigent bij het Philharmonisch Orkest aan de slag is. Samen met zijn muzikanten grijpt hij de kans om je een onvergetelijke ‘Mezzo Live’-avond te bezorgen. 

Voor meer informatie over deze show op Mezzo Live, klik hier.

Voor meer informatie over het programma van het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Luik, klik hier.

Muziek

Bekijk alles
Top