Ziektes, kwaaltjes, schorsing... Waasland-Beveren en Moeskroen hervatten 1B met getekende selecties

Sport | Vrijdagavond hervatten Waasland-Beveren en Excel Moeskroen de competitie na een weekje interlandvoetbal. Waasland-Beveren kan met een driepunter de concurrenten onder druk zetten en (even?) wat dichter bij Westerlo sluipen terwijl Moeskroen met een zege de kloof met Virton, RWDM en Lommel zou kunnen dichtfietsen. De belangen zijn dus alweer groot bij de start van speeldag 12.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maar zowel Marc Schneider als José Jeunechamps hebben niet de allerbeste voorbereiding achter de rug met het oog op deze belangrijke wedstrijd. Zo zag Schneider Verstraete en Albanese uitvallen op training. Verstraete liep een blessure op, maar zou mogelijk toch nog fit geraken voor vanavond. Albanese moest enkele dagen ziek afhaken en zit niet mee in de selectie. Ook Vukotic en Faucher zijn er nog steeds niet bij.

Toch is er ook goed selectienieuws vanop de Freethiel. Bertone heeft van de interlandbreak gebruik gemaakt om zich speelklaar te krijgen voor de match tegen Moeskroen nadat hij enkele weken geleden geblesseerd uitviel tijdens de match tegen Lommel SK.

Trots op zijn team

Bij Moeskroen overheersten de financiële perikelen natuurlijk de trainingsweek. Er gaan geruchten dat er weldra een spelersstaking zal komen als de lonen van oktober niet snel betaald zullen worden en dat maakte de voorbereiding op de match tegen Waasland-Beveren er natuurlijk niet makkelijker op. Toch is Jeunechamps ervan overtuigd dat zijn team kan presteren op de Freethiel. "De groep heeft uitzonderlijk hard gewerkt in bijzonder moeilijke omstandigheden," vertelde de coach op de officiële kanalen. "Ik ben echt trots op hen."

Toch zal het wat afwachten zijn hoe de spelers van Les Hurlus zich gaan presenteren tegen Waasland-Beveren. Bakic zal er alvast niet bij zijn; hij is geschorst. En ook Vroman (blessure) en Mayoka-Tika (ziekte) zitten niet in de selectie. Lepoint (terug uit schorsing) en Angiulli (terug uit blessure) zijn straks wél weer van de partij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top