Refs 1B (speeldag 12): werk op de plank voor Vermeire, Bourdeaud'hui, Willems en Debeuckelaere

Sport | Dit weekend staat de twaalfde speeldag van de D1B Pro League op het programma. Deze vier scheidsrechters werden aangeduid om de duels in goede banen te leiden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

19/11 - 20u00: Waasland-Beveren - RE Moeskroen (Simon Bourdeaud'hui)

Wedstrijden in 1B: 4 (allemaal dit seizoen)
Wedstrijden van Waasland-Beveren: 2 (1x winst, 1x verlies)
Wedstrijden van Moeskroen: 0

Bourdeaud'hui komt in zijn vijfde wedstrijd bij de profs al voor de derde keer op bezoek bij de Freethiel. De ref debuteerde op de tweede speeldag met Waasland-Beveren - Deinze (2-0) en floot later ook nog de spektakelmatch tussen Waasland-Beveren en Virton (4-3). In die tweede wedstrijd gaf de ref ook zijn eerste rode kaart bij de profs (aan Schoonbaert).

20/11 - 20u45: Lierse Kempenzonen - KVC Westerlo (Jordy Vermeire)

Wedstrijden in 1B: 44 (vijf dit seizoen)
Wedstrijden van Lierse K.: 4 (1x winst, 1x verlies)
Wedstrijden van Westerlo: 9 (5x winst, 1x verlies)

Bij de vorige passage van Vermeire op het Lisp viel er heel wat te beleven. In die match werd Schryvers uitgesloten bij Waasland-Beveren en kon Lierse K. de winst verzekeren na een penaltygoal van Maes. Westerlo kreeg dit seizoen al een penalty tegen van Vermeire (op RWDM), maar dat belette de Kempenaars niet om de winst te pakken in Molenbeek (1-2). In 44 1B-matchen deelde Vermeire al 184 gele- en 16 gele kaarten uit. Daarnaast floot hij 15 strafschoppen.

21/11 - 16u00: RE Virton - RWDM (Kevin Debeuckelaere)

Wedstrijden in 1B: 33 (vier dit seizoen)
Wedstrijden van Virton: 3 (2x winst, 1x verlies)
Wedstrijden van RWDM: 5 (3x winst, geen verlies)

RWDM kwam Debeuckelaere sinds haar rentree bij de profs al 5x tegen en het verloor nog geen enkele keer. Vier van die vijf duels vonden wel plaats in het Edmond Machtensstadion. De enige uitmatch dateert al van november 2020 toen RWDM met 0-2 ging winnen bij Club NXT. Dit seizoen floot Debeuckelaere RWDM - Moeskroen op speeldag 1 (3-1 winst). Maar ook Virton heeft goede herinneringen aan Debeuckelaere. De Luxemburgers boekten hun eerste winst van het seizoen bij een match van de 32-jarige ref (2-1 tegen Lommel).

21/11 - 20u00: SK Deinze - Lommel SK (Laurent Willems)

Wedstrijden in 1B: 19 (4 dit seizoen)
Wedstrijden van Deinze: 6 (3x winst, geen verlies)
Wedstrijden van Lommel: 5 (1x winst, 2x verlies)

De enige keer dat Lommel een match met Willems kon winnen was toen ze in 2017-2018 nog bij de amateurs voetbalden (1-3 winst bij Oosterzonen). Nadien volgden er twee gelijke spelen en twee nederlagen. Eén van die nederlagen was tegen SK Deinze (1-2 vorig seizoen). De Oost-Vlamingen hebben wel meer goede herinneringen aan Willems, want zij verloren nog nooit met hem als ref.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top