‘The Harder They Fall’: waarom deze door Jay Z geproduceerde western een must-see is

Films |

Deze moderne western, beschikbaar op Netflix, is geprocuceerd door niemand minder dan Jay Z. Het verhaal neemt je mee in het leven van een outlaw die wraak besluit te nemen op zijn levenslange vijand. Waarom is dit een must-see? Proximus Pickx legt het uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘The Harder They Fall’ is een gloednieuwe Netflix original waar kijkers lang naar hebben uitgekeken. En niet voor niets, want de moderne westernfilm wordt mede geproduceerd door de internationale hiphopster Jay-Z. Het wachten is echter definitief over, want de film is nu beschikbaar op het streamingplatform en valt ook meteen met de deur in de huis. Het verhaal opent met een indrukwekkende gevechtsscène die meteen de toon zet voor de komende twee uur en negentien minuten.

De kijker wordt ondergedompeld in het verhaal van Nat Love, wiens familie werd vermoord toen hij nog maar een kind was. Hij moet leven met zijn woede en pijn, tot de moordenaar jaren later wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Dan besluit Nat wraak te nemen. Maar om de beruchte Rufus Buck te vinden, moet hij eerst zijn oude bende weer herenigen.

Een sterrencast

In deze western zitten de beste acteurs van dit moment: Idris Elba ('Luther', 'Suicide Squad'), Zazie Beetz ('Atlanta', 'Joker'), Regina King ('Ray', 'If Beale Street Could Talk') en LaKeith Stanfield ('Knives Out', 'Judas and the Black Messiah'). De film is geregisseerd door Jeymes Samuel, alias The Bullits, een zanger die bekend staat om zijn muziekvideo's en samenwerkingen met Jay-Z.

Hoewel de film zich afspeelt in het Wilde Westen, behandelt hij thema's die vandaag zeer actueel zijn, zoals racisme en seksisme. ‘The Harder They Fall’ is echter niet moralistisch en steekt net de draak met de codes van de western en toont ons eigenzinnige en moderne cowboys.

Een geëngageerde western

Aan het begin van de film staat in zwart-wit: "De feiten in deze mogen dan wel fictief zijn. De. Mensen. Hebben. Bestaan.” De toon is gezet. Deze zin toont de militante daad van deze speelfilm die de zichtbaarheid van Afro-Amerikanen in Westerns wil herstellen. Velen van hen leefden in het Wilde Westen, ook al zijn ze zelden op het scherm te zien. Daarom heeft regisseur Jeymes Samuel een bijna uitsluitend Afro-Amerikaanse cast samengesteld.

Een spectaculaire soundtrack

Wat je nog mag verwachten van deze film, is een geweldige soundtrack. De genres gaan van rap tot afrobeat en reggae. Je zou misschien countrymuziek verwachten, maar in dit geval worden hiphopfans op hun wenken bediend. De stem van Jay-Z zelf is te horen in de openingscredits, samen met Kid Cudi, een andere Amerikaanse rapper. De andere veertien tracks zijn net zo goed doordacht, met Barrington Levy's diepe stem in reggaenummers, en Afro-beat die intense scènes in gang zet. In een van de nummers gaat de Malinese Faoumata Diawara ook in duet met Lauryn Hill in 'Black Woman'. Seal, de oudere broer van de regisseur, is ook te horen op de soundtrack.

Subtiel eerbetoon aan Beyoncé & Jay-Z

In een Youtube-video onthullen de sterren van de film, Regina King en Idris Elba, verborgen details van de film. Regisseur Jeymes Samuel legt ook de bijzondere betekenis uit van de Carter & Carter General Store. Die winkel in de film ligt in de stad Redwood en is eigenlijk vernoemd naar Jay-Z en Beyoncé. Een leuke knipoog naar het koppel.

Ontdek ‘The Harder They Fall’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top