Deze hotspots uit ‘Emily in Paris’ moet je bezoeken

Het is heerlijk wegdromen bij de romantische en stijlvolle serie ‘Emily in Paris’!

De Franse cuisine, de verfijnde mode, de prachtige gebouwen … De Amerikaanse Emily (Lily Collins) ontdekt het allemaal wanneer ze een job krijgt bij een marketing agency in Parijs. Samen met haar geniet je van alles wat Parijs te bieden heeft. Welke hotspots uit ‘Emily in Paris’ kun je ook echt bezoeken?

L'Atélier des Lumières

Emily (Lily Collins) ontdekt het innovatieve museum ‘L’Atélier des Lumières’ wanneer ze uitgenodigd wordt door Gabriel (Lucas Bravo) en zijn vriendin Camille (Camille Razat). Daar ziet ze de betoverende werken van Vincent Van Gogh. Momenteel kun je je in het museum laten onderdompelen in de werken van Dalí en Gaudí.

Restaurant Terra Nera

Gabriels restaurant op rue des Fossés Saint-Jacques heet ‘Les Deux Compères’ in de serie, maar in het echt is het ‘Ristorante Terra Nera’. Hier geen Franse keuken, maar wel heerlijke Italiaanse pasta. Je reserveert best op tijd, want sinds ‘Emily in Paris’ wil iedereen er een hapje eten.

Jardin du Palais-Royal

Net naast het marketing agency waar Emily werkt, vind je het prachtig aangelegde terrein ‘Jardin du Palais-Royal’. Emily ontmoet er haar vriendin Mindy wanneer ze voor de eerste keer alleen gaat lunchen. Je kunt er leuke foto’s maken en net als Emily genieten van een ‘baguette’ in het zonnetje. Bonus: het is dicht bij het Louvre.

Café de Flore

‘Café de Flore’ is een bekend café in het Saint-Germain-des-Prés district. Vroeger was het dé plek bij uitstek om wereldberoemde schrijvers en filosofen te spotten, zoals Jean-Paul Sartre en Simone de Beauvoir. Emily ontmoet er Thomas, een professor in de filosofie. Inspiratie nodig? Ga er dan zeker even langs voor een espresso.

Café de l'Homme

Op haar eerste avondje uit, tijdens een evenement georganiseerd door haar marketing agency, wandelt Emily op het terras van Café de l’Homme. Dat plekje biedt een van de beste uitzichten over Parijs en kijkt recht op de Eiffeltoren. Probeer het net als Emily eens uit met een glaasje Franse champagne!

Opéra Garnier

Het magische operahuis ‘Opéra Garnier’ werd gebouwd in de 19e eeuw. Emily bezoekt het tijdens een vertoning van het ballet ‘Het Zwanenmeer’. Ze draagt op dat moment een jurk die geïnspireerd is door Audrey Hepburns iconische look in de film ‘Funny Face’. Trek je meest fancy outfit aan en geniet van een avond in een prachtige setting.

La Maison Rose

Bij ‘La Maison Rose’ kun je niet alleen heerlijk dineren, je maakt er ook de mooiste en schattigste foto’s. Het Franse restaurant in Montmartre staat immers bekend om zijn iconische roze en groene muren. Emily en Mindy eten er terwijl ze de wijk Montmartre ontdekken en lopen daarna door naar de Eiffeltoren.

La Boulangerie Moderne

Om af te sluiten, een bakkerij waar je maar niet genoeg van zal krijgen: ‘La Boulangerie Moderne’. Emily koopt er haar eerste ‘pain au chocolat’ en staat versteld van hoe lekker die is. Jij kunt er ook van proeven… of de ‘brioches’, croissants en ‘baguettes’ uitproberen!

Check de hotspots in het eerste seizoen van ‘Emily in Paris’ op Netflix en ontdek er later dit jaar nog meer in het tweede seizoen.

Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) vind je hier terug. Meer over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Series

Bekijk alles
Top