Intussen in 1e Nationale: hoogdagen aan de boorden van de Maas

Challenger Pro League | Wie zijn de voornaamste kandidaten om volgend seizoen 1B te vervoegen? Op regelmatige basis kijken we even naar de gebeurtenissen aan de top in 1e Nationale en geven we jullie een update rond de titelstrijd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De ploegen uit de hoogste amateurreeks werkten het afgelopen weekend de tiende speeldag af. Die speeldag leverde weinig verrassingen op, want alle teams uit de top zes wonnen hun wedstrijd. Enkel Dessel Sport (het nummer vier uit de ranking) kwam niet in actie. Zij waren vrij.

Hierdoor zijn er natuurlijk niet al te veel veranderingen bovenin het klassement. De twee teams die aan de boorden van de Maas voetballen staan nog steeds op kop en hebben nu zelfs een klein kloofje ten opzichte van de achtervolgers.

Doordat er elke week een team vrij is omdat er een oneven aantal teams participeert, krijgt je natuurlijk wel altijd een beetje een vertekend beeld in het klassement. Volgend weekend is leider RFC Luik vrij en kan Patro dus naar de leiding springen als het thuis wint van Visé.

1. RFC Luik: 21 punten
2. Patro Eisden: 20 punten *
3. Thes Sport: 18 punten
4. Dessel Sport: 17 punten *
5. Olympic Charleroi: 17 punten *
6. Dender: 16 punten

* wedstrijd minder gespeeld

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top