Didier Deschamps kan roteren bij Frankrijk

Sport | Frankrijk is zeker van het WK nadat het won van Kazachstan. Tijdens de laatste match van de WK-kwalificatiereeks kan bondscoach Didier Deschamps dus naar hartenlust roteren. Gaat hij enkele jongens rust gunnen tegen Finland?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Frankrijk plaatste zich na een overtuigende 8-0 zege tegen Kazachstan voor het WK en niemand had iets anders verwacht. De kwalificatie ging aanvankelijk nog moeizamer dan verwacht met vier overwinningen en drie draws.

Dinsdag speelt Frankrijk zijn laatste WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Finland. De Fransen zullen deze partij aanzien als een vriendschappelijke wedstrijd. Deschamps kan van de gelegenheid gebruik maken om enkele jongens aan bod te laten komen die de afgelopen maanden minder aan de bak kwamen bij Les Bleus.

Andere doelman?

Didier Deschamps zou bijvoorbeeld kunnen besluiten om zijn doelman en aanvoerder Hugo Lloris op de bank te zetten om speeltijd te bieden aan Alphonse Areola of Benoit Costil. Areola is meer een oplossing voor de toekomst dan Costil en heeft daardoor meer kans om minuten te maken. Al waren de laatste wedstrijden van Areola bij West Ham United niet bepaald indrukwekkend.

In de verdediging kan de coach opteren om Jules Koundé eens een kans te geven. Hij kwam tot op heden amper voor in de plannen van Deschamps. Léo Dubois, Clément Lenglet, Dayot Upamecano en Kurt Zouma zijn ook spelers die mogen hopen op speelkansen, aangezien spelers als Raphael Varane en Presnel Kimpembe ontbreken.

Mbappé-Benzema-Griezmann

Sinds de terugkeer van Karim Benzema in het Franse team, heeft het aanvallende trio met Kylian Mbappé en Antoine Griezmann nog niet kunnen brengen wat iedereen verwachtte. Benzema presteert goed, maar de klik met Mbappé en Griezmann is er nog niet op het veld. Naast het veld kunnen ze het wél al zeer goed met elkaar vinden.

De wedstrijd tegen Finland is dan ook een nieuwe kans om het drietal, dat uiteindelijk nog geen 10 wedstrijden samen heeft gespeeld, vertrouwen te geven. Als Frankrijk zijn goede prestaties in de Nations League in Qatar wil herhalen, zullen ze moeten vertrouwen op hun supertrio in de aanval. Het is immers momenteel moeilijk voor te stellen dat Moussa Diaby, Wissam Ben Yedder of Kingsley Coman hen uit de ploeg kunnen spelen.

Volg de kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap 2022, inclusief het duel tussen Finland en Frankrijk, deze dinsdag om 20u45 op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top