Wankelt de positie van Alexander Blessin bij Oostende?

Jupiler Pro League | KV Oostende is al enkele weken in vrije val. De Kustboys kunnen niet meer winnen, en hun trainer lijkt minder en minder grip op zijn elftal te hebben. Staat de positie van Alexander Blessin op het spel tegen Union?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Vorig jaar liet de Duitser Alexander Blessin met KV Oostende een nieuwe wind waaien door de Jupiler Pro League. Fris, aanvallend voetbal met veel pressing: het handelsmerk van Blessin, die van Oostende een revelatie maakte in de competitie. De oud-coach van Leipzig (coach van de U17 en U19) gaf KVO een nieuw elan.

Dit seizoen loopt het veel minder: het aantrekkelijke voetbal van de Kustboys is verdwenen. Oostende is geen smaakmaker meer in de competitie, en de vraag of Blessin de motor weer kan aanzwengelen klinkt steeds luider. Vooral nu een moeilijke verplaatsing naar de leider voor de deur staat.

De aanval loopt mank

KVO kijkt terug op een nul op negen in de competitie tegen nochtans haalbare tegenstanders. Kortrijk, Mechelen en vooral Leuven leken op papier de mindere van Oostende, maar KVO beet telkens weer in het zand. De rode draad in die verliespartijen: een sputterende aanval die precisie mist.

Oostende mag dan wel twee keer gescoord hebben tegen KV Mechelen, maar het liet daarvoor 14 doelpogingen noteren, waarvan slechts vier binnen het kader. Tegen OHL was dat respectievelijk 16 en 5. Maar geen doelpunten. Tegen KV Kortrijk kon Oostende geen enkele van zijn twaalf doelpogingen kadreren. Veel goede wil dus, maar geen doelgerichtheid.

Wordt Union de zwanenzang van Blessin?

Zonder een efficiënte aanvalshoede is Oostende overgeleverd aan de gratie van de tegenstander. De defensie plooit en kraakt uiteindelijk. Blessin lijkt de oplossing niet te vinden om het achteraan dicht te houden. Zolang de KVO-aanvallers hun vizier niet opnieuw afstellen, zal Oostende punten laten liggen.

Tegen leider Union zal dat niet anders zijn. De onbekende factor daar is Dante Vanzeir: hoe zal hij zijn passage bij de Rode Duivels verteerd hebben? Zal hij extra gemotiveerd zijn om uit te blinken en zo het gelijk van Martinez te bewijzen? Of zullen de intensieve trainingen bij de Duivels hun tol eisen?

Volg de Jupiler Pro League, inclusief de wedstrijd tussen KV Oostende en Union deze zondag om 18u30, het hele seizoen lang de zenders Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top