Kan Alexander Isak voorkomen dat Spanje zich rechtstreeks kwalificeert voor het WK?

Sport | In Groep B staan Spanje en Zweden neus aan neus op de laatste dag van de kwalificatie voor het WK 2022. Hoewel de twee landen aan elkaar gewaagd zijn, kan de Scandinaviër Alexander Isak - die La Liga door en door kent als speler van Real Sociedad - deze zondag het geheime wapen van het Zweedse elftal worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de match tussen Spanje en Zweden op 2 september 2021 rekende het Spaanse elftal zich al rijk nadat ze na vier korte minuten de leiding nam op Zweden. De Scandinaviërs waren hun belangrijkste tegenstander voor de eerste kwalificatieplaats voor het WK in groep B. Het was dan ook onaangenaam ontwaken voor de Spanjaarden toen ze wat later vaststelden dat Alexander Isak, actief bij Real Sociedad, voor de gelijkmaker zorgde.  De 22-jarige spits bracht zo een eerste deuk in het moreel van La Roja voordat de Zweden in de tweede helft definitief wonnen. Twee maanden later brengt dit duel nog steeds koude rillingen op de rug van Spaanse supporters, zelfs na de verrassende nederlaag van de Zweden donderdag in Georgië. Het staat hoe dan ook vast dat Spanje het zich deze zondag niet kan veroorloven om te verliezen.

Geheime wapen

Alexander Isak, die vier goals en één assist op zijn actief heeft staan sinds het begin van de kwalificatie, speelt een belangrijke rol in de goede beurt van Zweden in Groep B. Het enige minpunt tot nu toe is de nederlaag begin september van Zweden tegen Griekenland. Sindsdien, en vóór de kwakkel tegen Georgië, hadden de Zweden geen enkel doelpunt tegen gekregen en speelde Isak een prominente rol in de wedstrijden tegen Kosovo en Griekenland.

In La Liga heeft de inwoner van Solna met Real Sociedad hoge ogen gegooid voor zijn Baskische ploeg in het begin van het seizoen. Als je zijn prestaties in alle competities groepeert, heeft Isak vijf doelpunten gemaakt en één assist gegeven in 13 wedstrijden, kortom geen onverdienstelijke prestatie. Het Spaanse elftal weet dus dat het op vinkenslag moet liggen om Isak te verschalken in de volgende wedstrijd tegen Zweden.

In de wandelgangen gonst het van de geruchten dat de Zweedse sterspeler droomt van de Premier League. Vooral Liverpool zou interesse hebben getoond in de spits. Ook FC Barcelona zou geïnteresseerd zijn, maar de financiën van de Catalaanse ploeg zijn allesbehalve rooskleurig, zoals de gedwongen transfer van Lionel Messi heeft bewezen. Ondertussen kunnen de Spaanse fans nog een paar maanden genieten van het Zweedse talent. Behalve deze zondag natuurlijk, want dan kan Isaak de Spaanse WK-droom wel eens aan diggelen slaan...

Volg de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Spanje en Zweden zondag 14 november op Eleven Sports 1 om 20u45, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.  

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top