Blik terug op de Eerste Wereldoorlog dankzij deze films

Films |

Op 11 november staat de tijd eventjes stil. Want op deze dag wordt immers het einde van de Eerste Wereldoorlog herdacht. Om stil te staan bij deze gebeurtenis somt Proximus Pickx enkele films op die je zo weer terug katapulteren naar de tijd van de Grote Oorlog.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Blik terug op de Eerste Wereldoorlog met deze films

In dit oorlogsdrama van regisseur Sam Mendes zien we hoe twee jonge soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog op een gevaarlijke missie worden gestuurd om het leven te redden van honderden Britse soldaten. De twee soldaten, Blake (Dean-Charles Chapman) en Schofield (George MacKay), moeten zich onopgemerkt doorheen oorlogsgebied bewegen om vervolgens een Brits bataljon te waarschuwen voor een nakende Nazi-hinderlaag. Pittig detail is daarbij dat de broer van Blake zich in dat bataljon bevindt. 

Regisseur Sam Mendes kon op heel wat verschillende manieren de Eerste Wereldoorlog in beeld brengen. Hij koos er echter voor om de prent op te nemen alsof het één shot was. Uiteraard is er hier en daar geknipt, maar de ellenlange scènes en gebruikte camerastandpunten tillen dit Wereldoorlog Een-verhaal naar ongekende hoogten.

Ontdek ‘1917’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

'Legends of the Fall' (1994)

Kolonel Ludlow (Anthony Hopkins) heeft genoeg oorlog en miserie meegemaakt. Hij besluit om met zijn gezin in de bergen van de Amerikaanse staat Montana te gaan leven, ver weg van de imperialistische plannen die sommige andere Amerikanen nog koesteren. Op een dag komt één van zijn drie zonen terug thuis van de universiteit, met een vrouw. Het gezin is weg van haar en Ludlows andere zonen willen ook een stukje van haar aandacht. Die plannen moeten opgeborgen worden want een nakende wereldoorlog dreigt het gezin alsnog uit elkaar te drijven...

In ‘Legends of the Fall’ van regisseur Edward Zwick schittert Anthony Hopkins aan de zijde van Brad Pitt en Sylvain Goldberg.

‘Legends of the Fall' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

'The War Below' (2021)

Tijdens de Eerste Wereldoorlog bedenkt een Britse luitenant-kolonel een plan om de Nazi’s te verslaan. Hij wil dat een groepje lokale Britse mijnwerkers een tunnel graaft richting de loopgraven van de Duitsers. Zo hopen ze de Duitse verdedigingslinie te doorbreken en de 'Tweede Slag om Mesen' eindelijk te winnen, maar moeten ook opletten: de Duitsers zijn immers niet zomaar te verschalken.

In ‘The War Below’ spelen acteurs Sam Hazeldine, Tom Goodman-Hill, Kris Hitchen, Douglas Reith en Sam Clemmett. Hazeldine maakte furore in ‘The Witcher’, terwijl Douglas Reith opdraafde in ‘Downtown Abbey’.

‘The War Below’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top