Geen Kevin De Bruyne, geveld door corona, tegen Paris Saint-Germain: “Gezondheid gaat boven alles”

UEFA Champions League | Manchester City neemt het vanavond op tegen PSG, een absoluut topduel tussen twee clubs die van het winnen van de Champions League dit seizoen hun absolute topprioriteit hebben gemaakt. Het wordt alvast een finale avant la lettre, maar helaas eentje zonder een hoofdrol voor Kevin De Bruyne.

Door Proximus

Deel dit nieuws

We schetsen even de situatie voor deze match. PSG heeft na vier speeldagen acht punten weten te verzamelen, terwijl Manchester City er negen heeft weten bij elkaar te sprokkelen. Voor de Parijzenaars staat er het meeste op het spel, want zij mogen niet verliezen in Engeland. Als Club Brugge tegen Leipzig zou winnen, komen de Bruggelingen immers tot op één punt. Op de laatste speeldag staat PSG-Club Brugge op het programma. Manchester City heeft aan één punt uit twee wedstrijden genoeg om zich te plaatsen voor de volgende ronde en Pep Guardiola wil dolgraag winnen, zodat hij in de laatste match tegen Leipzig zijn sterkhouders rust kan gunnen.

Zonder KDB

Een sterkhouder die er sowieso niet bij is tegen PSG is Kevin De Bruyne. De ex-speler van Racing Genk kende, geplaagd door blessures, een moeizaam seizoen en werd al meermaals vroegtijdig vervangen. Dat leverde De Bruyne de nodige kritiek op in de Engelse pers, maar de voorbije weken zagen we weer glinsteringen in het spel van onze landgenoot. Denken we maar aan de Manchester Derby en zijn wedstrijd met de Rode Duivels tegen Wales, die hij bekroonde met een doelpunt.

Maar na de laatste interlandbreak testte De Bruyne echter positief op het coronavirus, waardoor opnieuw de pauzeknop moest ingeduwd worden bij de Belg. Sinds dat nieuws bekend raakte, moest de Belg voor tien dagen in isolatie, waardoor hij niet inzetbaar was voor de competitiematch tegen Everton en nu ook het toptreffen met PSG mist. Tegen Everton viel het gemis van De Bruyne al bij al mee. City won namelijk met 3-0.

“Hopelijk herstelt hij snel. Het menselijke is het belangrijkste nu. Er sterven nog altijd mensen. Kev was gevaccineerd, dus is hij beter beschermd. Hopelijk heeft hij enkel milde symptomen. We zullen zien wanneer hij terugkomt. We moeten voorzichtig zijn. Gezondheid gaat boven alles”, liet zijn coach Pep Guardiola de voorbije week weten.

Zoektocht naar Champions League-succes

In de heenmatch won PSG met 2-0, ook al was City toen de betere ploeg. De klasse van Lionel Messi, en een doelpunt van Idrissa Gueye, zorgden toen voor het verschil. City wil dolgraag revanche nemen voor die nederlaag. Het blauwe gedeelte uit Manchester wil ook een statement geven aan de rest van Europa. The Citizens azen immers al jaren op de beker met de grote oren. Vorig jaar had het dé kans om de Champions League te winnen, maar in de finale was Chelsea te sterk.

Dat is ook het geval bij PSG. De Parijzenaars stapelen de prijzen op in Frankrijk, maar in Europa lukt het maar niet. Twee jaar geleden was Bayern München te sterk in de Champions League-finale.

Champions League-programma op 24 november

Volg de vijfde speeldag van de UEFA Champions League integraal alsook Manchester City - PSG exclusief op de Pickx+ Sports-zenders, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Zoals al enkele jaren het geval is, hoef je ook dit seizoen geen enkel hoogtepunt uit de verschillende matchen te missen dankzij de Multi Live Champions League, met deskundige toelichting van de vertrouwde presentatoren en analytici.

Pronostikeer eveneens op de matchuitslagen met Pickx Prono en win een Sony PlayStation 5 of maak kans op twee VIP-tickets voor de finale in Sint-Petersburg.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top