Club Brugge heeft ondanks verlies bij City toch nog sprankeltje hoop op derde plaats in groepsfase

UEFA Champions League | Met een nieuw spelplan en een versterkte defensie waarbij Mechele als extra verdediger optrad, kon Club Brugge een uur lang standhouden tegen Manchester City. Daarna maakten de Bruggelingen te veel foutjes waardoor City de vele kansen die ze had, kon omzetten in treffers. Door het verlies van Leipzig bij PSG kan Club wel nog hopen op een derde plaats in de groep des doods, maar dan mag het over een kleine maand niet verliezen in Duitsland.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Terwijl de thuisploeg in het Jan Breydelstadium twee weken geleden van het kastje naar de muur werd gestuurd in het razendsnelle spel van de Britten, wisten de mannen van coach Philip Clement gisteren wél waar de bal zich bevond. De verdediging werd versterkt met Mechele om te vermijden dat er gaten kwamen waardoor de aanvallers van City vrij spel kregen. 

Uitblinkende Cancelo

In de eerste helft leek die tactiek te werken. Er waren kansen aan beide kanten van het veld en het werd overduidelijk dat Clement inzette op een ijzersterke verdediging. City startte razendsnel en opende een spervuur aan kansen op doelman Mignolet. Die speelde een dijk van een wedstrijd en stopte elke bal, tot Foden op zijn wenken werd bediend door Cancelo en die slechts hoefde binnen te schuiven. Nadien herpakte Club zich en viel de aanval van de Citizens een beetje stil. Daar maakten de Bruggelingen gebruik van en met een beetje geluk belandde de bal via Vanaken, De Ketelaere, Bernardo Silva en John Stones (owngoal) in de netten. 

De gelijkstand gaf onze landgenoten duidelijk vertrouwen. Nadien volgden vooral kansen voor blauw zwart. Pogingen van Hendry en De Ketelaere werden helaas niet beloond, maar in tegenstelling tot het begin van de wedstrijd waren beide ploegen nu wel aan elkaar gewaagd. City kon niet door de vijfkoppige verdediging van Brugge breken en enkel Cancelo blonk uit met de ene voorzet na de andere. Na de rust draaiden de vele assists van de Portugees eindelijk op succes uit. City ging opnieuw razendsnel van start en verraste Club Brugge. Voor het eerst liet ook de Brugse verdediging steken vallen waardoor Mahrez te veel ruimte kreeg en op aanzet van Cancelo kon scoren. 

Verdienstelijke wedstrijd

Ondanks de 2-1-voorsprong zette Guardiola ook nog Sterling en Jesus op het veld. Opnieuw kan de verdediging van Brugge niet baten en kreeg een van de aanvallers van City te veel ruimte. Op voorzet van Gündogan kon Sterling te gemakkelijk scoren en nog eens twintig minuten later kan Jesus hetzelfde doen. Met 4-1 als eindstand kan Club Brugge terugblikken op een verdienstelijke wedstrijd waarbij het meer kansen creëerde en benutte dan in de heenwedstrijd. De aangepaste tactiek waarbij volop werd ingezet op een muur voor het doel van Mignolet bleek lang te werken, tot de kwaliteit van City het haalde van die van Brugge. Tegen een elftal van dat niveau helpt geen enkele tactiek en dat moet Club Brugge durven erkennen. 

Ook mag de club van Bart Verhaeghe dromen van Europees overwinteren. De Duitse Club Leipzig kon niet winnen bij PSG, dat tweede staat in de groep des doods, waardoor De Ketelaere en co met één punt voldoende hebben om derde te worden. 24 november komt Leipzig op bezoek en dan moet Club volgens coach Clement voor een derde keer stunten: “Bij het begin van deze campagne heb ik gezegd dat we drie stunts nodig hebben om te overwinteren. Tegen PSG thuis was de eerste, de winst in Leipzig was de tweede. De derde stunt is een punt tegen Leipzig.” 

Volg de Champions League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top