Robert Lewandowski schrijft nóg iets meer geschiedenis met 100e basisplek in Champions League

UEFA Champions League | Robert Lewandowski speelde gisteren zijn 100e wedstrijd in de Champions League. Hij nam het daarin met Bayern München op tegen Benfica en vond maar liefst drie keer de weg naar het doel. Hierdoor komt de Pool in een kort lijstje tussen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi  te staan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op dit moment moet Lewandowski enkel die andere twee internationale kleppers voor zich dulden. Ook Cristiano Ronaldo en Lionel Messi behaalden namelijk al enig succes in de Champions League. Toch lijkt Lewandowski de meest trefzekere van de drie te zijn. Met opnieuw drie doelpunten in de wedstrijd tegen Benfica komt hij in totaal op 81 doelpunten in de Champions League. CR7 zit momenteel aan 139, maar speelt al negen jaar langer dan de spits van Bayern. Of hij Ronaldo ooit inhaalt, vragen we ons nu al af. Wat wel al zeker is, is dat de Pool zich binnen enkele jaren tot beste speler van alle competities kan kronen. 

Ronaldo's record in gevaar?

Op dit moment scoorde Robert Lewandowski acht keer in slechts vier wedstrijden. Bayern München is momenteel aan een opmars bezig waardoor het lijkt alsof Lewandowski nog in de beginfase van zijn recordjaar zit. In het seizoen van 2013-2014 kon Ronaldo 17 keer scoren. Lukt het de Beierse spits om dat record te verbreken? Hij zal in ieder geval geen minder goede wedstrijd mogen spelen. 

Intussen blijft de 33-jarige spits records breken. “Ik had nooit gedacht dat we zoveel wedstrijden konden spelen met zo veel goals en assists”, reageert hij enthousiast na de wedstrijd tegen Benfica. “We moeten eerlijk zijn en hem niet enkel danken voor zijn doelpunten. Hij toonde ook erg veel karakter en zoekt altijd nieuwe kansen. Hij is de beste spits ter wereld en zal dat ook nog lang blijven”, reageert trainer Julian Nagelsmann. 

Op lange termijn kan Lewandowski de records van CR7 en Messi wel eens breken. Zij zijn geen doelpuntenmachines en hierdoor zou de Duitse coach wel eens gelijk kunnen krijgen. Op dit moment staat de Pool derde in de stand wanneer je spreekt over de verhouding van het aantal gescoorde doelpunten per wedstrijd. Daarin haalt Lewandowski een cijfer van 0,81. Hij staat wel nog steeds achter andere legendes als Alfredo Di Stéfano (0,84 en zijn 49 doelpunten in 58 wedstrijden) en Ferenc Puskás (0,85 en zijn 35 goals in 41 wedstrijden). Verder staat ook Erling Haaland, die 21 keer scoorde in 18 duels. Het toont nog maar eens dat cijfers een beeld kunnen scheppen over een bepaalde speler, maar dat het moeilijk is om spelers uit verschillende generaties met elkaar te vergelijken. We kunnen evenwel met zekerheid zeggen dat Lewandowski tot een van de beste aanvallers ter wereld en aller tijden behoort. 

Het programma van de wedstrijden op 3 november:

Volg de Champions League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top