Zo ziet de hyperdrukke agenda van de nieuwste posterboy van Hollywood eruit

Films | Timothée Chalamet is momenteel op het witte doek te zien als Paul Atreides in het fantastische 'Dune' van Denis Villeneuve. Anno 2021 is Chalamet uitgegroeid tot dé publiekstrekker van Hollywood, de gevoelige posterboy die op de slaapkamermuren van elke hippe, jonge fan hangt. Zijn carrière is op kruissnelheid gekomen en scheert hoge toppen, en bijgevolg zit de agenda van de acteur de komende maanden stampvol. Een overzicht van zijn aanstaande filmrollen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Chalamet stond in de jaren na zijn hoofdrol in 'Beautiful Boy' van de Vlaamse regisseur Felix Van Groeningen te boek als dé rijzende ster in de filmwereld, maar is nu uitgegroeid tot een volwaardige filmster die elke regisseur op zijn filmposter wilt hebben. 'Beautiful Boy' vertelt het waargebeurde verhaal van een journalist, David Sheff (rol van Steve Carell) die ontdekt dat zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) worstelt met een drugsverslaving. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden.

Na zijn doorbraakrol als Ello Perlman in 'Call Me By Your Name' vertolkte Chalamet onder meer de rol van prins Hal/Hendrik V van Engeland in 'The King', de historische oorlogsfilm van Netflix. Met zijn rol van Paul Atreides in de sciencefictionklassieker 'Dune' was hij dit jaar voor het eerst te zien in een onvervalste blockbuster.

Aankomende rollen

1. The French Dispatch (nu in de bioscoop)

Dit komische drama van Wes Anderson, dat in de officiële competitie van het Filmfestival van Cannes werd vertoond, speelt zich af in het Franse stadje Ennui-sur-Blasé. Daar bevindt zich een filiaal van de Amerikaanse krant 'The French Dispatch', geleid door redacteur Arthur Howitzer Jr. (Bill Murray). De missie van de krant is om nieuws uit Frankrijk naar de Verenigde Staten te sturen. De journalisten worden naar de vier uithoeken van Frankrijk gestuurd, op zoek naar een mix van lichte en diepgravende verhalen - van een gastronomische zoektocht tot de gebeurtenissen van mei 1968.

Chalamet heeft een bijrol als de pientere activistische student Zeffirelli in de film, die momenteel draait in de Belgische bioscopen. De sterrencast bestaat naast Chalamet, het jongste castlid, nog uit Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Frances McDormand, Léa Seydoux, Owen Wilson, Bill Murray, Christoph Waltz, Elisabeth Moss, Edward Norton, Willem Dafoe en Saoirse Ronan.

2. Don’t Look Up (release: 24 december 2021)

Chalamet heeft ook een rol in de sciencefictionkomedie 'Don’t Look Up' van Netflix, waarin hij de tegenspeler is van Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence. Uit de teaser valt af te leiden dat het verhaal draait rond astronomen die de autoriteiten willen waarschuwen voor een naderende komeet die de aarde zal verwoesten. Chalamet heeft een bijrol als Quentin. Volgens regisseur Adam McKay tackelt de zwarte komedie ook het brandend actuele thema van de klimaatverandering. De release op Netflix is gepland op 24 december van dit jaar.

3. Wonka (release: 17 maart 2023)

Chalamet speelt de hoofdrol van Willy Wonka in deze musicalfilm van Warner Bros., en zal dus zijn zangkunsten etaleren op het grote scherm. De prequel draait rond het leven van de jonge Willy Wonka en zijn avonturen die voorafgaan aan de opening van zijn chocoladefabriek. In de cast prijken namen als Sally Hawkins, Olivia Coleman, Rowan Atkinson, Matt Lucas en Keegan-Michael Key.

4. Bones and All (release: nog onbekend)

'Call Me By Your Name'-regisseur Luca Guadagnino en Chalamet worden herenigd op de set van 'Bones and All', een romantische horrorvertelling gebaseerd op het gelijknamige boek van Camille DeAngelis. Het verhaal draait rond Maren, een jonge vrouw die leert hoe te overleven in de marge van de maatschappij. Actrice Taylor Russell zal in de huid van Maren kruipen, Chalamet speelt een personage genaamd Lee. De cast bestaat voorts nog uit onder anderen Mark Rylance, Michael Stuhlbarg, André Holland, Jessica Harper en Chloë Sevigny. 

"Het is een romantisch verhaal over de onmogelijke liefde, waar zelfs in extreme omstandigheden naar verlangd wordt", zei Guadagnino in een interview met Deadline. 

5. Dune: Part Two (release: 20 oktober 2023)

Momenteel draait 'Dune' in de bioscopen. Het verhaal over de zoektocht naar het levensverlengende kruid 'melange' speelt zich af op de planeet Arrakis in het jaar 10.191. De Canadese sterregisseur Denis Villeneuve heeft al laten weten dat hij minstens twee Dune-films wil maken, op voorwaarde dat zijn eerste voldoende (commercieel) succes kent. Het ziet ernaar uit dat aan die voorwaarde voldaan zal worden, want 'Dune' is momenteel goed op weg om de kaap van de 300 miljoen dollar wereldwijde opbrengst te ronden. 

Filmstudio's Warner Bros. en Legendary Pictures hebben ondertussen al het licht officieel op groen gezet voor de sequel. Naar alle verwachtingen zal Chalamet zijn rol van Paul Atreides hernemen voor 'Dune: Part Two'.

'Dune' en 'Beautiful Boy' zijn beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online! Ontdek ‘Call Me By Your Name' en 'The King' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top