Na een hectisch weekend van halve finales is de definitieve line-up van de League of Legends 2021 World Championships eindelijk bekend. Het Chinese Edward Gaming heeft de zware taak om titelverdediger DAMWON Kia te verslaan, dat sinds het begin van de competitie niet te stoppen lijkt.

Fans van League of Legends werden dit weekend getrakteerd op de halve finales van de 2021 World Championships. Twee legendarische wedstrijden stonden op het programma.

Op zaterdag nam de drievoudig kampioen T1 het op tegen titelhouder DAMWON Kia in een 100% Koreaanse wedstrijd. De volgende dag vochten Edward Gaming en Gen G om de laatste beschikbare plaats in de finale.

Twee halve finales die qua spektakel niet teleurstelden: beide wedstrijden gingen door tot de vijfde game.

© Riot Games

Uiteindelijk hadden de spelers van DAMWON het laatste woord tegen T1, in een halve finale die voor velen op een vroege finale leek. De wedstrijd lokte meer dan 3,5 miljoen kijkers.

De Koreanen zullen het opnemen tegen Edward Gaming. Een minder constant team tijdens de competitie, maar wel eentje dat progressie liet zien, vooral tijdens de Bo3-playoffs. Deze zondag wordt de allereerste finale sinds de oprichting van de organisatie.

De midlaner van het Koreaanse team, Showmaker, vertelde op een persconferentie: “We hadden dit jaar veel ups en downs. We hadden het moeilijk vanaf MSI, maar ik wil dat het een mooi einde wordt“. Een verklaring die een prachtige finale aankondigt. Afspraak op zondag vanaf 13.00 uur voor de grote finale van deze Worlds! Die wordt voorafgegaan door een slotceremonie, waarvan alleen Riot Games de inhoud kent.