Terugkerende Bas Dost bemoeilijkt Philippe Clements aanvallende keuzes in Brugge

Jupiler Pro League |

De 13de speeldag van de Jupiler Pro League is zondagavond geëindigd. Zoals elke week overloopt Proximus Pickx op maandag de man van het weekend, het doelpunt van het weekend en het cijfer van het weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Bas Dost

Het is drie maanden geleden dat hij voor het laatst startte en scoorde in de Jupiler Pro League. Na aan de kant te hebben gestaan sinds de opkomst van Charles De Ketelaere in de aanval van Club Brugge, gaf Bas Dost nooit op en dat wierp zijn vruchten af. De Nederlander scoorde deze week al twee keer in de Croky Cup en deed dat in de competitie nog eens over tegen Sint-Truiden, waardoor Blauw-zwart weer aan de winnende hand was. De 32-jarige aanvaller koelde het Stayen stadion al na 40 seconden spelen af, als bekroning van een fraaie actie van zijn landgenoot Noa Lang. Na de pauze scoorde de ervaren Dost opnieuw met een dwarse kopbal uit een pass van Eduard Sobol en bezorgde zo zijn ploeg de overwinning. Was dit genoeg om Philippe Clements luxeprobleem nog erger te maken?

Doelpunt van het weekend: Junya Ito

De vleugelspeler van Genk is een van de mannen van het weekend. Hij was zondag de nachtmerrie van de Zulte Waregemse verdediging. Ito had Sammy Bossut al in de vierde minuut op de proef gesteld, maar pas tien minuten later vond hij met een prachtige buitenkant voet het net, waarmee hij een goed geleide tegenaanval van de Limburgers afsloot. Met een doelpunt en twee assists droeg de Japanner grotendeels bij aan het aanvallende feest van zijn ploeg, die uiteindelijk met 2-6 won. Een echte opsteker voor Genk, na enkele moeilijke weken met een aantal nederlagen op rij.

Het cijfer van het weekend: 3

3, als het aantal punten dat Beerschot dit weekend heeft verzameld. Het duurde dertien speeldagen voor de club zijn eerste overwinning van het seizoen behaalde. Deze eerste overwinning kwam er tegen Seraing, de andere club onderaan de ranglijst. Dankzij Raphael Holzhauser en Marius Noubissi, die twee keer scoorden, scoorden de Ratten ook hun eerste drie thuisdoelpunten van het seizoen. In zes thuiswedstrijden had de Antwerpse club nog geen doelpunt kunnen vieren voor de ogen van de fans. Beerschot boekte zijn eerste overwinning, maar staat nog altijd op de laatste plaats met vijf punten, vier minder dan het 17de gerangschikte Cercle Brugge.

Volg de Jupiler Pro League dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top