Anderlecht en Standard hebben nood aan zege in toppers van de veertiende speeldag

Jupiler Pro League | In de Jupiler Pro League zijn ze toe aan de veertiende speeldag. Dat belooft een zeer interessante speeldag te worden, want zondag staan er met Club Brugge-Standard en Antwerp-Anderlecht twee absolute topduels op het programma.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op vrijdag is het echter eerst aan OHL en KV Oostende. De kustploeg moet zich herpakken na een 0 op 6, terwijl OHL vorige week knap een punt pakte op het veld van Anderlecht. Beide ploegen kunnen een driepunter heel erg gebruiken.

KV Mechelen wil bevestigen

Op zaterdag staan er vier wedstrijden genoteerd. Om 16u15 moeten Eupen en Zulte Waregem elkaar partij geven. Eupen is in vrije val na drie competitienederlagen op rij, Zulte Waregem moest tegen KRC Genk nog een 2-6 slikken. Beide teams komen dus niet met al te veel vertrouwen aan de aftrap.

Om 18u30 wil KV Mechelen zijn zesde zege in zeven matchen boeken. Het ontvangt STVV, waar Mechelen-trainer Wouter Vrancken mooie tijden als speler kende. Op hetzelfde tijdstip willen KV Kortrijk en Beerschot hun goede prestaties van vorig weekend bevestigen. Om 20u45 staat er een topper op het programma, want revelatie Union SG neemt het op tegen Sporting Charleroi. De Carolo’s zijn geruisloos naar de top van het klassement opgeschoven, terwijl Union iedereen blijft verrassen.

Terugkeer van Hoedt en Refaelov

Het is echter vooral uitkijken naar zondag. Om 13u30 openen Club Brugge en Standard deze interessante dag. De Rouches zijn zwaar op de dool met een 3 op 18. De laatste competitiezege dateert al van 12 september. De Luikenaars moeten alvast Noa Lang niet vrezen, want hij is geschorst. AA Gent kan om 16u mogelijk goede zaken doen, want het moet op bezoek bij Seraing. De promovendus kreeg op de vorige speeldag nog een stevige tik door met 3-0 te verliezen van Beerschot. Gent verloor op zijn beurt met 0-2 van Union. 

Om 18u30 vechten Antwerp en Anderlecht een pittige strijd uit. Voor Wesley Hoedt en Lior Refaelov is het een terugkeer naar de Bosuil, waar ze mooie momenten kenden. Brian Priske zal tegen de Brusselaars niet kunnen rekenen op de geschorste Birger Verstraete. Het verschil tussen de twee ploegen bedraagt drie punten en vooral Anderlecht mag niet opnieuw punten laten liggen. KRC Genk wist met ruime overwinningen in de beker en competitie de crisis te bezweren. De bekerwinnaar sluit om 21u de veertiende speeldag af met een thuismatch tegen Cercle Brugge.

Het programma van de veertiende speeldag:

Volg de Jupiler Pro League dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top