Rafael Nadal revalideert… met een 97-jarige tennisser

Sport |

Rafael Nadal kampt met een hardnekkige voetblessure en is tenminste tot het einde van dit seizoen out. De Spanjaard blijft echter niet bij de pakken zitten en is druk in de weer met de voorbereiding voor het volgende seizoen. Hij doet dat door te trainen met andere toptennissers en met de 97-jarige Leonid Stanislavskyi, de oudste officiële tennisspeler ter wereld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ook op iets oudere leeftijd komen dromen nog steeds in vervulling. Dat bewijst Leonid Stanislavskyi, een 97-jarige Oekraïense tennisser die Rafael Nadal (WTA 5) uitdaagde voor een potje tennis tijdens de revalidatie van diens knieblessure. De twee sloegen een balletje op de tennisschool van Nadal op het Spaanse eiland Mallorca. Daar gaf de 97-jarige het beste van zichzelf en demonstreerde hij aan Nadal dat op tennis geen leeftijd staat. 

Nadal speelde aardig mee, maar hield ook rekening met zijn hardnekkige voetblessure die hem sinds augustus aan de kant houdt. De huidige nummer 5 van de wereld miste hierdoor Wimbledon, de Olympische Spelen, de US Open en binnenkort ook de ATP Finals. Toch weigert de inmiddels 35-jarige Nadal om de handdoek in de ring te gooien. Hij werkt hard aan zijn terugkeer en kon de oppeppende woorden van Stanislavskyi meer dan ooit appreciëren. Dankzij de 97-jarige man weet Nadal immers dat hij nog jarenlang zal kunnen tennissen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top