Loting Croky Cup (1B-teams): déjà-vu voor Lommel; 'haalbare kaart' voor Westerlo

D1B Pro League | Meteen na de wedstrijd tussen KVC Westerlo en R. Antwerp FC (2-1) mochten Gert Verheyen en Frank Boeckx de balletjes met de namen van de 16 resterende bekerteams bovenhalen om het programma voor de 1/8 finales te loten. Voor de resterende 1B-teams (Lommel SK en KVC Westerlo) kwam er een thuismatch uit de kokers.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Lommel SK mag het in de volgende ronde thuis opnemen tegen KAA Gent. Geen onbekende bekeropponent voor de Limburgers, want in de 2014-2015 moest Lommel het (bij de enige keer dat ze sinds de fusie met Overpelt Fabriek in de 1/8 finales raakten) ook al opnemen tegen de Gentenaars. Die wedstrijd eindigde toen op 0-1 en werd destijds beslist door een doelpunt van Christophe Lepoint (nu Moeskroen).

KVC Westerlo krijgt OH Leuven over de vloer. De Brabanders zijn natuurlijk ook geen onbekenden voor de Kemphanen, want beide teams speelden de voorbije jaren regelmatig tegen elkaar in 1B. Van de laatste vier duels in het Westelse Kuipje kon Westerlo er wel maar ééntje winnen (1-0 in 2019). Toch zal OHL niet met een gerust gemoed naar de Kempen reizen. De Leuvenaars wonnen dit seizoen in 1A nog geen enkele keer op verplaatsing en konden zich in de vorige bekerronde ook maar in extremis plaatsen tegen die andere Kempense club uit 1B; Lierse Kempenzonen.

De 1/8 finales staan geprogrammeerd op woensdag 1 december, al kan er in onderling overleg ook nog wel een andere datum gekozen worden in diezelfde week.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top