De beste NFL-aanvallen op het programma van Week 8 op Proximus Pickx

Nu het midden van het reguliere seizoen dichterbij komt, tekenen zich ook een aantal duidelijke trends af.

De eerste trend? Dit seizoen zullen we op de Cardinals moeten rekenen. Het duel nu donderdag tussen het team van Arizona (7-0) en de Packers (6-1) belooft ijzingwekkend spannend te worden. Ontdek elke week het beste van de NFL op Proximus Pickx via de kanalen van Eleven Sports!

Arizona Cardinals - Green Bay Packers, vrijdag 29/10 om 2u20 op Eleven Sports 2

Na een armoedige match tegen de Saints bij de opening van het seizoen (38-3) hebben de Packers zich met 6 opeenvolgende overwinningen meesterlijk herpakt. Aaron Rodgers blijft op het niveau waarmee hij vorig seizoen MVP werd. De verplaatsing van Green Bay naar Phoenix is de belangrijkste wedstrijd van de week, met twee van de beste teams van de NFC Conference. Het is trouwens niet onmogelijk dat ze elkaar weer tegenkomen tijdens de play-offs.

Kyler Murray, de toekomstige MVP?

Wie persoonlijk beloond zal worden, is nu al een geliefd gespreksonderwerp. En als het gaat over de nieuwe MVP, dan valt al snel de naam van Kyler Murray. Met 17 touchdowns, 5 intercepties en een gemiddelde evaluatie van 116.8, maakt hij indruk, zoveel is duidelijk. Deze Texaanse quarterback werd bij de eerste ronde van de draft 2019 door de Cardinals geselecteerd en hij heeft al meermaals bewezen dat American football, eerder dan baseball, de juiste keuze was. In 2018 werd hij ook bij de eerste draftronde van de MLB (Major League Baseball) door de Oakland Athletics gekozen.

De Cardinals, een sterk team aan beide kanten van de bal

De Cardinals zijn het perfecte bewijs dat het snel kan gaan in de NFL. Twee jaar nadat ze de ergste resultaten van de League behaalden (waardoor ze Kyler Murray konden selecteren), staat Arizona aan de top van de NFL en blijven ze het enige team dat dit seizoen nog niet verloren is. Het management heeft de afgelopen twee jaar hard gewerkt om het team sterker te maken. Dat deden ze vorig jaar met de transfer van DeAndre Hopkins, een van de beste receivers van het seizoen, en dit jaar met J.J. Watt (foto) die zijn aura en competitiviteit mee naar de verdediging brengt. De Cards staan langs beide kanten van de bal sterk en zijn meer dan ooit kandidaat voor de Super Bowl.
Onze pronostiek: overwinning voor de Cardinals

New Orleans Saints - Tampa Bay Buccaneers, zondag 31/10 om 23u op Eleven Sports 3

Nadat ze ten tijde van Drew Brees lang de hoofdrol in de NFC hebben gespeeld, hebben de Saints het blad omgedraaid en gaven ze de verdediging in handen van Jameis Winston. Het team van New Orleans speelt niet altijd even goed, maar heeft toch heel wat kwaliteiten in huis. Alvin Kamara kan de aanval van de tegenstander doen daveren en Sean Payton (foto) blijft dé referentie als het gaat over offensieve coaching. Wil dat zeggen dat de play-offs een optie zijn? Niets is zeker, zeker gezien de NFC South aan de Buccaneers beloofd lijkt te zijn. En laat dat nu net hun tegenstanders zijn nu zondag.

Tom Brady ook MVP-kandidaat?

We hadden het al over de kansen van Kyler Murray om de nieuwe MVP te worden, maar de 44-jarige Tom Brady zou wel eens een geduchte concurrent kunnen zijn. Hij staat dit seizoen aan de leiding op vlak van aantal touchdowns met 21 passen die in de end zone werden opgevangen, en werd zelf maar drie keer onderschept. Afgelopen weekend, tijdens de match van de Bucs tegen Chicago (38-3), tekende hij voor de 600ste touchdown van zijn carrière. Wie kan de Buccaneers vandaag nog stoppen?
Onze pronostiek: overwinning voor de Buccaneers

Minnesota Vikings - Dallas Cowboys, maandag 1 november om 1u20 op Eleven Sports 2

Dankzij de uurverandering wordt de wedstrijd een uur vroeger uitgezonden in België en bovendien is 1 november een feestdag. Twee goede redenen dus om laat op te blijven en het duel tussen de Vikings en de Cowboys mee te pikken. Minnesota komt terug van een weekje rust met een evenwichtig rapport (3-3). Tijdens de tweede helft van het seizoen zullen we meer te weten kunnen komen over wat het team echt in huis heeft. Talent te over, maar het wordt niet altijd optimaal ingezet. Het doel van de Vikings blijft evenwel om een plaatsje in de play-offs te bemachtigen. Daarvoor zullen ze moeten kunnen rekenen op een uitstekende Adam Thielen (foto) die al voor 5 touchdowns zorgde.

De Cowboys zijn sneller dan hun schaduw

De Dallas Cowboys (5-1) zijn dit seizoen een van de aangenaamste ploegen om naar te kijken. Dak Prescoot lijkt helemaal hersteld van zijn enkelblessure van vorig jaar en de aanvalsstatistieken van de Cowboys zijn top. Met een NFC East-divisie die nog steeds zwak is (de drie andere teams moeten het met 2-5 stellen) lijkt de kwalificatie van Dallas voor de play-offs al verzekerd.
Onze pronostiek: overwinning voor de Cowboys

Sport

Bekijk alles
Top