Vindt Lille-goalgetter Yilmaz zijn neus voor doelpunten terug tegen PSG?

Sport |

Morgen nemen de spelers van Lille OSC de bus naar Parijs. Ze gaan daar niet naartoe om op citytrip te gaan, maar wel om Messi, Neymar en Mbappé drie punten af te snoepen. Daarvoor rekent Lille op zijn goalgetter Burak Yilmaz, maar die kampt met een scoringsprobleem...

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie had dat ooit kunnen denken? Burak Yilmaz, de Turkse goalgetter van Lille OSC die vorig seizoen nog 18 doelpunten maakte in Ligue 1 en zijn team daarmee aan de landstitel hielp, vindt dit seizoen de weg naar het doel niet meer. In negen Ligue 1-wedstrijden kon de 38-jarige Turkse spits amper twee keer scoren en ook in de Champions League bleef het bij één enkel doelpunt. 

Potje kookt sneller over

Mede omdat Burak Yilmaz dit seizoen de weg naar het doel niet meer vindt, staat Lille OSC momenteel op een teleurstel
lende tiende plaats en dat terwijl de Noord-Fransen vorig seizoen nog kampioen werden. Dat wringt bij de fiere Turk die naast goalgetter ook een van de leidersfiguren is binnen de kleedkamer van Lille. Zijn teammakkers zien met lede ogen aan hoe Yilmaz steeds gefrustreerder op het veld staat en hoe zijn potje steeds sneller overloopt. 

Dat werd afgelopen weekend nogmaals duidelijk toen de spits een klein kwartier voor het einde van de wedstrijd Lille OSC - Brest naar de kant moest. Yilmaz zag hoe het bord van de scheidsrechter de lucht in werd gestoken en sakkerde om de beslissing van coach Jocelyn Gourvennec. Hij knuffelde de ploegmakker die hem kwam vervangen maar liep daarna in één rechte lijn naar de kleedkamer zonder Gourvennec een blik te gunnen. Naar verluidt was Yilmaz kwaad over de gang van zaken en zocht hij ook sneller de exit op van kleedkamer in vergelijking met andere spelers. Lille speelde dan wel gelijk tegen Brest (1-1), het was vooral de reactie van Yilmaz die stof deed opwaaien in het Stade Pierre-Mauroy.

Yilmaz vs PSG

Zijn coach kan het voorval relativeren. Volgens Gourvennec staat Yilmaz nog steeds te boek als één van de meest bedrijvige spitsen uit zijn kern. “Yilmaz spant zich altijd volledig in voor het tea
m. Hij raast als een storm over het veld terwijl ik hem op training ken als de kalmheid zelve. Momenteel scoort hij wat minder en daarvoor moeten we een oplossing bedenken”, klinkt het.

Die oplossing moet er snel komen want morgen neemt Lille het op tegen Paris Saint-Germain. De Parijzenaars staan al zeven punten los op eerste achtervolger Lens en kunnen een kloofje slaan. Lille moet zich herpakken als het de aansluiting met de top van het klassement niet wil verliezen, en rekent daarvoor op Burak Yilmaz. Wie weet kan hij de spoken uit zijn hoofd verdrijven eens hij een doelpunt maakt tegen de ploeg van Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar Jr.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top