Van 28 oktober tot 6 november licht Brussel helemaal op! Over de hele hoofdstad worden adembenemend mooie lichtanimaties geïnstalleerd, ontworpen door zowel lokale als internationale kunstenaars. Proximus Pickx helpt je de sprankelende attracties ontdekken die je niet mag missen, de ene nog innovatiever dan de andere.

Bright Brussels is uitgegroeid tot een van dé niet te missen evenementen in Brussel. Het succesvolle lichtfestival keert terug voor een nieuwe editie en palmt de hoofdstad in met sprankelend entertainment. Deze editie in 2021 is uitzonderlijk, aangezien de stad heeft besloten om de zaken groots aan te pakken. Eens kans om verloren tijd als gevolg van de pandemie in te halen, want het evenement moest afgelopen februari in volle coronacrisis worden uitgesteld.

Dit seizoen biedt ‘Bright Brussels’ je een magische reis aan met niet minder dan 16 artistieke lichtinstallaties in de vier hoeken van de stad. Vanaf zonsondergang kan je genieten van de leuke en meeslepende attracties in de bekende wijken van onze hoofdstad. Het Koninklijk Paleis, het Leopoldpark of zelfs de Tuin van de Kunstberg schitteren met duizenden lichtjes.

Onder de meest indrukwekkende installaties kunnen we bijvoorbeeld het werk “The Wave” in het Jubelpark noemen. Deze 80 meter lange installatie bestaat uit 40 lichtpoorten. Deelnemers kunnen dankzij die poorten rondlopen door de installatie, en genieten van zowel auditieve als visuele onderdompeling. Op de Kunstberg vind je de “Magic Monkey” voor een magische sfeer. Tenslotte nodigt kunstenaar Antoine Goldschmit je uit om zijn werk “LiminaLight” te ontdekken, alleen zichtbaar vanuit de metro tussen de stations Kunst-Wet en Parc, een attractie van liefst 200 meter lang.

Het festival zal 10 dagen lang Brussel verlichten, genoeg tijd dus om de stad te ontdekken zoals je ze nog nooit eerder te zien kreeg. Het grote pluspunt van het evenement? Het is helemaal gratis! Alleen voor afgesloten attracties heb je het Covid Safe Ticket nodig.

 

Alle informatie over het lichtfestival ‘Bright Brussels’ vind je hier.