Kunnen de jonkies van Club stunten tegen ManCity in de Youth League?

Net zoals de A-ploeg trekt de U19 van Club Brugge naar Manchester City op de vierde speeldag van de groepsfase in de Youth League. De Bruggelingen, die nog altijd ongeslagen zijn in de Youth League, zullen hun vel andermaal duur verkopen tegen de Citizens.

Een zege en twee puntendelingen: de balans van de Bruggelingen in de Youth League in groep A oogt fraai. Na een gelijkspel tegen PSG (2-2) en een eclatante zege tegen RB Leipzig (1-4) hielden de Brugse jonkies afgelopen dinsdag goed stand tegen het Manchester City van Roméo Lavia in Roeselare (1-1).

Een goal van Kyriani Sabbe in de blessuretijd van de eerste helft zette Club op voorsprong, de gelijkmaker kwam er een dik halfuur later via Joshua Wilson-Esbrand. Dankzij die puike resultaat blijft blauw-zwart tweede in de groep, op gelijke hoogte met de Citizens en PSG, dat Leipzig makkelijk opzijzette (3-0). De Duitsers liggen met 0 punten uit de race.

Drie kandidaten voor twee plaatsen

De strijd voor de eerste twee plaatsen belooft spannend te worden, want er jagen drie ploegen op. Die teams hebben in hun onderlinge confrontaties telkens gelijkgespeeld, en zijn dus aan elkaar gewaagd. Op papier staat Brugge voor een loodzware opdracht, maar hun recente prestaties hebben bewezen dat Club zijn plaats verdient tussen de Europese tenoren.

In het geval van een overwinning zetten de poulains van Rik De Mil een reuzenstap richting kwalificatie voor de volgende ronde. De groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de achtste finales, terwijl de tweedes de degens zullen kruisen met de landskampioenen van de 32 best geklasseerde voetbalbonden uit het UEFA-klassement.

Twee jaar geleden was Club op dit punt al uitgeschakeld door Rennes. Daarvoor eindigden ze op de tweede plaats in hun poule achter Real Madrid en voor… PSG!

Volg de wedstrijden van de U19 van Club Brugge in de UEFA Youth League het hele seizoen lang, inclusief de wedstrijd van woensdag 3 november tegen Manchester City vanaf 13u55 op de zender Pickx+ Sports 1 inbegrepen in de Pickx Sports tv-optie van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Voetbal

Bekijk alles
Top