Met een record van 7 op 9 punten zijn de Red Flames goed begonnen aan hun kwalificatiecampagne voor het WK van 2023. Na opnieuw een modelmatch tegen Kosovo staat deze dinsdag (om 19 uur) de spelers een cruciale wedstrijd te wachten. Noorwegen, grote favoriet van groep F, tekent present.
Ons nationale damesvoetbalteam won afgelopen donderdag met een verpletterende 7-0 van Kosovo tijdens hun derde ontmoeting in groep F van de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2023. De speelsters van Ives Serneels vestigden met deze score opnieuw hun reputatie van topteam in het internationale vrouwenvoetbal. Ze tankten hiermee ook voldoende zelfvertrouwen voor de partij tegen Noorwegen.

Eerste plaats in het klassement

Naast het opbouwen van vertrouwen uit de klepper tegen Kosovo, pakten de Red Flames met deze zege ook de eerste plaats in hun respectievelijke groep. Tegelijkertijd speelden Polen en Noorwegen geen geweldig voetbal, met een brilscore als resultaat. De Noren hebben nu 7 punten, evenveel als de Belgen, waarbij die laatsten een beter doelsaldo hebben.

Toch mogen onze landgenotes niet op hun lauweren rusten, want de reis naar Oslo wordt geen wandeling door het park. En terecht, want Noorwegen wordt al jaren beschouwd als een van de belangrijkste toppers in het vrouwenvoetbal. De Noren hebben immers een WK, een olympische titel en twee Europese titels op hun palmares. Barcelona-ster Caroline Hansen en haar teamgenoten staan momenteel op de twaalfde plaats op de wereldranglijst.

Een nieuwe zege?

De Red Flames zijn zich er dan ook van bewust dat deze ontmoeting in geen enkel opzicht op de vorige wedstrijden zal lijken. "Dinsdag zullen we compacter moeten spelen", verklaarde Tessa Wullaert na de wedstrijd tegen Kosovo. "Je moet realistisch zijn, we zullen niet zoveel kansen krijgen als vandaag. De details zullen meer dan ooit belangrijk zijn."

De Belgische speelsters hebben al enkele ontmoetingen met de Noren gehad. In april werden de Red Flames verslagen in een opwarmwedstrijd in het Koning Boudewijnstadion. Maar vier jaar eerder moesten de Scandinaviërs dan weer lijdzaam toezien hoe een straf Belgisch team de Noren met 0-2 versloegen op het EK. Kunnen ze die prestatie dinsdag herhalen om een beetje dichter bij een historische kwalificatie voor het WK te komen? De tijd zal het leren.

Volg de wedstrijd tussen Noorwegen en België op dinsdag 26 oktober live vanaf 18u40 op Play 6.