Zeg het met zweet! Vanaf dinsdag 26 oktober pakt VTM uit met ‘De Sterkste Handen’, een gloednieuw wedstrijdprogramma van Natalia en Sergio Quisquater waarin 10 hardwerkende Vlamingen onder het motto ‘handen uit de mouwen’ het tegen elkaar in krachtproeven opnemen om te kijken hoe ver ze zichzelf kunnen drijven. “De Sterkste Handen is zo puur als het maar kan zijn”, dixit Natalia.

Het opzet is simpel: zowel in ploegen van 5 tegen 5 als in een individuele competitie zoeken de deelnemers elke week hun limieten op. Zo gaan ze slopende opdrachten aan op werklocaties die gekoppeld zijn aan echte beroepen en skills. Van een groot stuk spoorweg herstellen tot de inboedel van een woning verhuizen en het ophalen van het vuilnis van een hele straat.

De inzet? 35.000 euro voor het winnende team in de teamcompetitie, verdeeld over de proeven. De persoon die als laatste overblijft in de individuele competitie wint dan weer een nieuwe electrische bestelwagen ter waarde van 66.000 euro.

Eelt als ereteken

De 10 Vlamingen die aan het programma deelnemen hebben dan ook geen doorsneeberoepen die je als een bureaujob kan omschrijven: havenarbeidser Fatima (34, Antwerpen), verhuizer Nik (35, Wilrijk), vloerder Kenny (31, Jabbeke), spoorwegarbeider Olivier (28, Vichte), ramenwasser Bjorn (25, Eeklo), magazijnier Nancy (32, Neeroeteren), hoofdinspecteur Dasy (44, Schilde), bouwvakster Jessica (33, Diepenbeek), arbeider Stefan (met zijn 51 de oudste van de groep, Kortessem) en productiearbeider Nasier (34, Gent).

VTM noemt ze de “onzichtbare helden van onze samenleving die dagelijks hun mouwen opstropen om bergen werk te verzetten”. Eelt op hun handen is voor hen met andere woorden een ereteken.

Het presentatieduo Natalia en Sergio Quisquater gaat deze mensen met zware fysieke beroepen in het programma testen op kracht, behendigheid, mentale weerbaarheid en vooral op uithoudingsvermogen. “Het zijn mensen die we in het verleden misschien als vanzelfsprekend hebben beschouwd maar ze houden ons land dag in dag uit draaiend”, zeggen Natalia en Sergio. “Het zijn mensen die onze huizen bouwen, die zorgen dat er water uit de kraan komt of dat de treinen kunnen rijden. Kortom, mensen die we met deze wedstrijd eren om hun kracht en sterke handen.”

Bekijk ‘De Sterkste Handen’ op dinsdag 26 oktober om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!