Terugkeer van Alvarado voor de Wereldbekermanche veldrijden in Zonhoven

Wielersport | Sinds de cross van Bredene, waar ze 9e eindigde, sukkelde de Nederlandse Ceylin Del Carmen Alvarado met de gezondheid. Zondag maakt ze haar rentree in het veld.

Door Tagtik

Deel dit nieuws

De 23-jarige Nederlandse, vorig seizoen tweede in de Superprestige en de Wereldbeker en regerend Europees kampioene, moest al na haar eerste cross van dit seizoen een rustpauze inlassen. Volgens haar team Alpecin-Fenix had ze last van "verstoorde bloedwaarden".

Na een pauze van enkele weken maakt ze deel uit van de Nederlandse selectie voor de vierde manche van de Wereldbeker, zondag in Zonhoven. "Ze voelt zich goed genoeg om weer van start te gaan en dat is natuurlijk mooi nieuws", aldus bondscoach Gerben de Knegt die het wel moet stellen zonder Marianne Vos die tot december een rustperiode inbouwt.

Na de drie manches op Amerikaanse bodem zullen nieuwe namen op de deelnemerslijsten staan, zoals Laurens Sweeck, de Spanjaard Orts Llorets, de Tsjech Michael Boros en de Italiaan Gioele Bertolini. Ook Vincent Bastaens zal van de partij zijn: hij staat nu 6e in de UCI-ranking na vijf opeenvolgende zeges in het Amerikaanse USCX-circuit.

Bij de dames zal het vooral uitkijken zijn naar de wereldkampioene op de weg bij de juniores, Zoe Backstedt. De Hongaarse Blanka Vas last een rustpauze van twee weken in en keert terug in Overijse.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top