In de Planckaert-clan maken jong en oud televisie

Deze week krijgen we niet één, maar twee dosissen Planckaerts in Frankrijk. Zondag start het nieuwe seizoen van ‘Chateau Planckaert’, terwijl de jongste telgen van de familie vanaf woensdag hun eigen realityprogramma krijgen op Ketnet.

Eddy Planckaert mag zichzelf sinds vorig jaar kasteelheer noemen en terwijl hij en zijn grote gezin het Château Neureux in Lurcy-Lévis van kop tot teen verbouwen, laat hij de Eén-kijker mee genieten. Het vorige seizoen van de realityreeks ‘Château Planckaert’ liep tot 30 mei en vanaf 24 oktober komt het vervolg al op de buis.

De werken aan het kasteel, dat nog helemaal in de stellingen staat, zijn volop bezig en zo lang er verbouwd wordt, zijn de cameraploegen welkom om hun avontuur te blijven volgen. Maar naast de verbouwingswerken zijn er natuurlijk ook andere dingen te beleven bij het immer sympathieke gezin. Aan het einde van het vorige seizoen zagen we nog hoe Junior zijn been zwaar blesseerde bij een ongeval met de motor. In de nieuwe afleveringen is hij bezig met revalideren. Voor de rest van de familie wordt de permanente verhuis naar Frankrijk steeds meer realiteit.

De jongste telgen van de Planckaert-clan zitten ook niet stil, want zij moeten in Frankrijk stilaan op de schoolbanken gaan zitten. Mageno en Devon trappen ook hun wielercarrières af met een bezoekje aan de sportdokter. Mageno rijdt in de tweede aflevering al zijn eerste koers in België.

De Planckies

Iedereen weet dat Eddy aan zijn kinderen en kleinkinderen de liefde voor de koersfiets doorgaf, maar ook zijn neus voor televisie is bij de jongere generatie doorgedrongen. Hoe kan het ook anders als je op jonge leeftijd al van tijd tot tijd gevolgd wordt door een cameraploeg. De jongste generatie Planckaert krijgt nu ook een geheel eigen realityreeks op Ketnet, ‘De Planckies’.

Daarin zoomen we specifieker in op de avonturen van Iluna, Devon, Mageno, Noa, Yukka en Elara. Terwijl hun ouders en grootouders het kasteel verbouwen, beginnen zij aan hun eigen projecten, zoals een clubhuis, kokerellen voor de hele familie of wilde dieren spotten op het domein. Ze laten zich leiden door hun creativiteit en fantasie.

Bekijk de nieuwe afleveringen van ‘Château Planckaert’ vanaf zondag 24 oktober om 20u op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Bekijk ‘De Planckies’ vanaf woensdag 27 oktober om 18u op Ketnet of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Top