Na de mislukte Worlds van Fnatic, moet de Britse organisatie de balans opmaken. De belangrijkste vraag is: wat wordt er beslist na de geruchten over wat er tijdens de wedstrijd gebeurd is?

Fnatic was het gesprek van de dag op Worlds 2021. Op 11 oktober kondigde de organisatie in een persbericht op Twitter aan dat ADC Upset wegens familiale redenen naar Berlijn zou terugkeren. Het toernooi begon zeer slecht voor de ploeg, die het moest stellen zonder een van zijn belangrijkste troeven. Dit nieuws verzwakte het roster, zowel qua spel als qua gemoedstoestand. Dat zou Bwipo later bevestigen.

Chaotische Worlds

De rest van het verhaal is bekend: Fnatic begon de groepsfase zonder ook maar één overwinning. Daardoor stonden ze met de rug tegen de muur in de tweede leg. In de terugwedstrijden zou Fnatic een heel ander gezicht laten zien. Desondanks bleek het team niet in staat om de situatie recht te zetten. Fnatic eindigde als laatste in hun groep, ver verwijderd van een ticket voor de kwartfinales.

De Belg zette de dag nadien in een Twitlonger de redenen voor deze mislukking uiteen. Volgens hem werd het nieuws van Upset’s afwezigheid pas een paar uur voor het begin van het toernooi aan hen meegedeeld. De jungler was in tranen toen hij zei dat het succes van het team grotendeels gebaseerd was op de prestaties in hun botlane.

Het management van de ploeg krijgt nog maar eens kritiek. Het is ook vermeldenswaardig dat Bwipo besloot om Fnatic-personeel op Twitter te unfollowen, waaronder CEO Sam Matthews en teammanager Javier “Dardo” Zafra, die ter plaatse was met het team.

Bwipo legt ook uit dat de comeback in de tweede week volgens hem te danken was aan niemand minder dan… zijn vriendin. Een onhandige uitspraak, volgens velen, waarmee hij de prestaties van de rest van het team en het management tenietdoet.

Maar terwijl zijn collega’s tot 2023 aan Fnatic verbonden zijn, loopt het contract van Bwipo af op 15 november. Hij zou dus als vrije speler de mercato kunnen betreden. Volgens de recentste geruchten onderzoekt hij zijn potentieel in verschillende rollen. Ter herinnering, de Belg benadrukte tijdens het seizoen dat de resultaten van Fnatic doorslaggevend zouden zijn voor zijn toekomstplannen.