Cleveland deze week op een kruispunt in de NFL

Worden de Colts ernstige kandidaten richting de play-offs van de NFC? Zullen Tom Brady en de Bucs de verdediging van Chicago het hoofd kunnen bieden? Het antwoord op die vragen ontdek je tijdens Week 7 van de NFL op Proximus Pickx via de kanalen van Eleven Sports. Klik hier om alles te weten te komen over het sportaanbod van Proximus Pickx!

Cleveland Browns - Denver Broncos, vrijdag 22/10 om 2u20 op Eleven Sports 2

Zal de korte week rust van de Browns genoeg geweest zijn om zich te herstellen van de zware nederlaag tegen de Arizona Cardinals? Mentaal? Misschien. Fysiek? Da's minder zeker. Cleveland liep heel wat schade op tijdens deze match en deze lawine aan blessures zou wel eenss een impact kunnen hebben op de toekomst van de ploeg. Het eerste slachtoffer is ongetwijfeld Baker Mayfield (foto): hij had al een blessure aan de schouder en dat werd vorige zondag alleen maar erger. Hij blijft wel optimistisch als je hem vraagt wat zijn kansen tegen Denver zijn, maar coach Kevin Stefanski lijkt daar minder van overtuigd. Running back Kareem Hunt zal er niet bij zijn. Het valt af te wachten of Nick Chubb, het belangrijkste aanvalswapen van de Browns, hersteld zal zijn van zijn blessure aan de kuit.

Het einde van de rollercoaster voor de Broncos?

Zeggen de drie overwinningen van de Broncos tijdens de drie eerste weken meer over de zwaktes van hun tegenstanders (Giants, Jaguars en Jets) dan over hun eigen kracht? De drie daaropvolgende weken moest Denver het afleggen tegen de Ravens, de Steelers en de Raiders. Misschien kunnen de Broncos opnieuw de weg vooruit vinden als ze worden geconfronteerd met een mogelijk uitgedunde verdediging van de Browns en als ze kunnen rekenen op hun sterke verdediging.Onze pronostiek: overwinning voor de Browns

Tampa Bay Buccaneers – Chicago Bears, zondag 24/10 om 22u25 op Eleven Sports 3

3-3: die balans van Chicago komt al een paar seizoenen overeen met waar de Bears staan: een team dat in het midden hangt en dat de play-offs kan halen maar dat eigenlijk te weinig in huis heeft om zijn slag thuis te halen. Op het vlak van de verdediging hoeft niemand de Bears de les te spellen. Maar de aanval? Dat is al heel lang een probleem. Mitchell Trubisky is vertrokken, Justin Fields werd als quarterback gedraft, maar heeft nog tijd nodig om te wennen aan de NFL. Chicago kan alleen maar hopen dat de aanval tijdens de komende seizoenen beter wordt. De verdediging kan alvast gerust zijn.

De Bucs klaar voor de play-offs?

Goed nieuws: de Buccaneers van Tom Brady doen het sinds het begin van het seizoen bijzonder goed op Eleven Sports. Naar de titelkampioenen kijken is gewoon een plezier. Het duel tussen de verdediging van Chicago en de aanval van Tampa Bay belooft alvast een spannend moment te worden.

De renaissance van Antonio Brown

Antonio Brown is een van de beste receivers van zijn generatie, maar zijn kuren hadden al een paar keer kunnen leiden tot een vroegtijdig einde van zijn carrière. De perikelen van de 33-jarige receiver begonnen in 2018 na zijn transfer naar de Raiders. Hij wilde eerst niet van helm veranderen (ook al was de zijne niet gehomologeerd), nam het dan op tegen de baas van het team op sociale media en werd ontslagen. Hij kwam terug bij de Patriots, waar hij Tom Brady ontmoette, maar na drie weken werd zijn naam al genoemd in een affaire van seksuele agressie. Hij zei daarop niet meer in de NFL te willen spelen en viel publiekelijk een paar mensen van de League aan. In oktober 2020 vervoegde hij Tom Brady in Tampa Bay en beleefde een tweede jeugd. Tijdens de laatste Super Bowl, gewonnen door zijn team, tekende hij voor een touchdown. Dit seizoen kan hij al 4 TD's en 418 yards op zijn conto schrijven. Aan talent geen gebrek dus. Onze pronostiek: overwinning voor de Buccaneers

San Francisco 49ers – Indianapolis Colts, maandag 25/10 om 2u20 op Eleven Sports 2

Wat we al zeiden over de sterktes en zwaktes van de Chicago Bears geldt evenzeer voor de San Francisco 49ers: een verdediging van eliteniveau bracht hen twee jaar geleden naar de Super Bowl, maar hun aanval laat te wensen over. Dat geldt des te meer omdat ze het moeten stellen zonder tight end George Kittle, die een ware bedreiging in de lucht vormt. De NFC West telt heel wat toppers, waaronder de Los Angeles Rams en de Arizona Cardinals (gecumuleerde balans: 12-1). Om maar te zeggen dat San Francisco dit seizoen de hoop maar beter opbergt.

Hinderlaag voor de Colts in AFC South

Na een seizoen met Philip Rivers waagt Indianapolis zijn kans met Carlson Wentz. Op 28-jarige leeftijd weet de vroegere quarterback van Philadelphia dat hij ongetwijfeld de laatste keer hoge ogen in de NFL gooit. Hij had vaak blessures, waardoor hij nooit kon tonen wat hij echt in huis heeft. Maar in een AFC South-divisie  met twee van de zwakste teams van de League (de Jaguars en de Texans) is de kans op overwinning groter en zijn de plaatsen in de play-offs minder ver weg. Toch kunnen de Colts met hun balans van 2-4 niet langer talmen.Onze pronostiek: overwinning voor de Colts

Sport

Bekijk alles
Top