Een tv-weekend om van te smullen: onze kijktips

Je kan het hele weekend lekker warm en droog binnen blijven, óf misschien ben je avontuurlijker aangelegd en trotseer je weer en wind voor een stevige herfstwandeling: in beide gevallen is het even aangenaam om je ’s avonds in de zetel neer te vlijen voor een knusse tv-avond! Proximus Pickx geeft heeft alvast een paar kijktips voor je klaar.

Jason Bourne

Hou je vast voor de de vijfde (en voorlopig laatste) film uit de Bourne-franchise: spanning verzekerd wanneer Matt Damon in de huid van voormalig CIA-agent Jason Bourne kruipt. Dit nieuwste deel van de reeks speelt zich af jaren nadat Bourne zijn ware identiteit wist te achterhalen. Al die tijd leefde hij ondergedoken. Wanneer de ex-supersion ontdekt dat hij nog niet alles over zijn vader weet, komt hij opnieuw in actie. Maar nog steeds zit de CIA hem op de hielen: CIA-directeur Robert Dewey laat geen middelen onbenut om Bourne te pakken te krijgen en probeert hem met man en macht op te sporen.

Bekijk ‘Jason Bourne’ vrijdag om 20u35 op VTM 2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

The Notebook

Romantiek met een grote R op zaterdagavond. Begin jaren 40 ontmoeten tieners Allie (Rachel McAdams) en Noah (Ryan Gosling) elkaar voor het eerst. De twee worden op slag verliefd, maar dat is dik tegen de zin van Allie’s rijke ouders. Zij vinden dat Noah, een arbeider, geen goede partij is voor hun dochter. Wanneer de jongeman tijdens de Tweede Wereldoorlog ten strijde moet trekken, maken ze van de gelegenheid gebruik om het verliefde tweetal uiteen te drijven. Wanneer Noah jaren later terugkeert Noah naar North Carolina, is Allie al verloofd met een succesvolle zakenman. Ze heeft haar eerste liefde echter nooit kunnen vergeten en droomt van een nieuwe ontmoeting nadat ze in de lokale krant een foto van Noah ziet.

Bekijk ‘The Notebook’ zaterdag om 20u35 op Play5 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Gravity

‘Gravity’ is een visueel overweldigend spektakel om bij op het puntje van je stoel te gaan zitten, met Hollywood-iconen Sandra Bullock en George Clooney in de hoofdrollen. Austronaute dr. Ryan Stone is tijdens haar eerste ruimtemissie samen met de ervaren astronaut Matt Kowalski reparaties aan de Hubble Space Telescope aan het uitvoeren, wanneer ze vanuit Houston het alarmerende bericht krijgen dat ze hun werk meteen moeten stopzetten. De Russen hebben namelijk een satelliet vernietigd en de gevolgen zijn catastrofaal: brokstukken komen met een gigantische vaart op Stone en Kowalski af. Hun ruimteschip wordt effectief vernietigd en Kowalski en Stone zweven als enige overlevenden doelloos rond in de eindeloze ruimte. Hun zuurstof dreigt op te raken en ze moeten zo snel mogelijk naar het internationaal ruimtestation (ISS) zien te komen... Letterlijk zonder houvast.

Bekijk ‘Gravity’ zaterdag om 21u25 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

X-Men: The Last Stand

Worthington Industries heeft een medicijn ontwikkeld dat mutanten kan genezen, waardoor ze in ‘normale’ mensen veranderen. De mutanten staan nu voor een loodzware keuze: hun bovenmenselijke krachten behouden, óf ze opgeven en door de samenleving aanvaard worden. Magneto vreest dat dit zal leiden tot de volledige uitroeiing van de mutantengemeenschap en besluit een leger samen te stellen om de verspreiding van het middel tegen te gaan. Ondertussen komen de X-Men te weten dat Jean Grey nog in leven is.

Bekijk ‘X-Men: The Last Stand’ zondag om 20u30 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Lost cities of the Trojans

Canvas heeft op zondagavond naar goede gewoonte een boeiende documentaire op het programma staan. In het Turkse Hissarlik hebben historici geheimen ontdekt die ons begrip van het verleden helemaal op zijn kop zouden kunnen zetten. Ze vonden er de ruïnes van een stad en denken dat het weleens over het legendarische Troje zou kunen gaan. Intussen ontdekte een team archeologen in Griekenland de overblijfselen van een dorp dat mogelijk een link heeft met het beroemde verhaal van Troje, want ze vermoeden dat het over Tenea gaat.

Bekijk ‘Lost cities of the Trojans’ zondag om 21u05 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top