Concerten, film en cultuur: deze evenementen mag je niet missen in november

Nieuws |

De culturele sector is officieel terug van weggeweest! Wil je je agenda vullen met evenementen die je niet mag missen? Proximus Pickx heeft voor je de nieuwe bioscoopreleases, concerten en culturele evenementen op een rijtje gezet die je deze maand niet mag missen. Hier is alle informatie die je nodig hebt om het FOMO-syndroom (Fear Of Missing Out) te vermijden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lichtfestival van Brussel (vanaf 28 oktober)

Van 28 oktober tot 6 november licht Brussel op! Een vijftiental lichtshows zijn geïnstalleerd in de vier hoeken van de hoofdstad. Je zult ogen tekort komen! Dit is een gelegenheid om lokale en internationale artiesten te ontdekken die je zullen meevoeren in hun magie. De lichtattracties worden elk jaar vernieuwender en kunnen worden bewonderd aan het Koninklijk Paleis, het Leopoldpark of de Kunstberg. Brussel wordt magisch gedurende een week, van 19 tot 23 uur. Het grote pluspunt: dit festival is helemaal gratis, zodat je kan genieten van een wonderlijke wandeling van de Koninklijke naar de Europese wijk.

Het nieuwe album van Adele (19 november)

Na een pauze van 6 jaar, is Adele eindelijk terug! De zangeres heeft ons verblijd met haar eerste single, 'Easy on Me', waarmee ze haar volgende album aankondigt. Het is nu officieel: nieuwe nummers worden uitgebracht op 19 november. Zoals al haar albums is ook dit genummerd en heeft het een cijfer als titel - '30', na '19', '21' en '25'. Deze nummers verwijzen simpelweg naar de leeftijd van de zangeres op het moment dat zij haar platen schreef en componeerde. Ze kristalliseert een specifiek moment in haar leven, en dit volgende album behandelt haar overgang naar haar leeftijd als dertiger. "Op mijn 30ste stortte mijn leven in elkaar zonder waarschuwing", zegt Adele, nu 33. "Ik heb het gevoel dat dit album gaat over zelfvernietiging, dan zelfreflectie en zelfverlossing.” Wordt vervolgd!

Concert Balthazar concert (26 november)

De Belgische alternatieve rockband Balthazar speelt op 26 november in de Lotto Arena in Antwerpen! Dit jaar bracht de band al een nieuw album uit, getiteld 'Sand'. Het werd voorafgegaan door singles als 'Halfway', 'Losers', 'You Won't Come Around' en 'On A Roll'. De vijf muzikanten uit Kortrijk - Maarten Devoldere, Jinte Deprez, Simon Casier, Michiel Balcaen en Tijs Delbeke - bleken tijdens de lockdown creatiever dan ooit. Na een paar soloprojecten kwamen ze bij elkaar voor nieuwe nummers die zowel melancholisch als warm klinken. Met het concert in de Lotto Arena vieren ze hun langverwachte terugkeer op het podium! Er zal ongetwijfeld een waanzinnige energie hangen op het concert. Niet te missen.

Concert Charles (27 november)

Om in de concertsfeer te blijven, op 27 november kan je in de Botanique in Brussel Charles meepikken! De in de buurt van Waterloo geboren zangeres maakte naam door het achtste seizoen van de populaire tv-show 'The Voice Belgium' te winnen. Sindsdien heeft haar eerste single 'Wasted Time' indruk gemaakt op het Belgische publiek. In haar alt-pop-liedjes combineert ze vrolijke melodieën met melancholische teksten. Zij werkte ook mee aan de creatie van de song 'The Wrong Place', dat door Hooverphonic werd gezongen op het Eurovisie Songfestival als Belgische vertegenwoordiger. Wat de naam Charles betreft, dat is een eerbetoon aan de voornaam van haar grootvader.

'Robin Robin' op Netflix (27 november)

Deze stop-motionfilm zal zeker opvallen. Het middellange ‘Robin Robin’, dat zich afspeelt tegen de kersttijd, vertelt een verhaal dat even zoet als mooi is. Robin is een vogel die opgroeit tussen muizen. Hoe meer ze groeit, hoe duidelijker het verschil wordt. En toch zal het vogeltje alles proberen om te laten zien dat zij een muis kan zijn zoals alle anderen, maar al doende zal zij zichzelf ontdekken. Je mag er ook vanuit gaan dat ‘Robin Robin’ technisch van hoogstaande kwaliteit is. Het gaat immers om de allereerste Netflix-productie van Aardman Animations, de wereldberoemde Britse studio achter ‘Wallace & Gromit’, ‘Chicken Run’ en ‘Shaun the Sheep Movie’.

Robin Robin' is vanaf 27 november beschikbaar op Netflix.  Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top