Ruud Vormer keert op indrukwekkende wijze terug in de basis bij Club Brugge

Sport | De elfde speeldag in de Jupiler Pro League ligt achter de rug. Zoals elke maandag brengt Pickx Sports de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend.

De man van het weekend: Ruud Vormer

Vormer mocht al een maand niet meer in de basis beginnen bij Club Brugge. Hij startte op de bank tegen PSG en Anderlecht, en nadien viel hij uit met een achillespeesblessure. Vrijdag kende hij zijn terugkeer in de basis en Vormer deed dat in dat stijl. Hij was alomtegenwoordig in het spel en scoorde de twee doelpunten die Club de 2-0 zege opleverde. Hij scoorde één prachtig doelpunt via een vrije. De 33-jarige Nederlander bewees dat hij nog altijd aanspraak kan maken op een basisplaats.

Het doelpunt van het weekend: Xavier Mercier

Standard leek onder zijn nieuwe coach Luka Elsner lange tijd op weg naar een eerste overwinning in vier wedstrijden. In de extra tijd kwam OHL echter terug en speelde het knap 2-2. Het stond na 95 minuten nog 2-0 voor Standard, maar in de laatste minuten wist OHL nog twee keer te scoren. Sory Kaba zorgde in de 99ste minuut voor de 2-2, en voordien was het Xavier Mercier die met een prachtig schot vanaf twintig meter Arnaud Bodart kansloos liet.

Het cijfer van het weekend: 45

Kaoru Mitoma had slechts 45 minuten nodig om drie keer te scoren tegen Seraing. De Japanner viel bij de rust in bij Union SG, dat toen 0-2 in het krijt stond. Union wist, met een man minder, in de tweede helft de bakens te verzetten. De aanvallende middenvelder scoorde de 1-2 en in het slotkwartier wist hij nog twee keer de weg naar de netten te vinden. Daardoor werd het alsnog 4-2 en Union werd zo de nieuwe leider in 1A. Heeft Mitoma Felice Mazzu met zijn glansprestatie weten te overtuigen om volgende week wel in de basis te starten?

Volg de Jupiler Pro League integraal dankzij de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!