‘K2 Zoekt K3’: drie afvallers en een nieuwe single

In 'K2 Zoekt K3' is er een nieuwe fase aangebroken. In de laatste aflevering waren er nog 15 kandidaten die overbleven na de auditierondes. Ze gingen op bootcamp en daar mochten ze meteen aan de bak om hun talenten te tonen. Hanne en Marthe kozen uiteindelijk 12 kandidaten voor de volgende ronde.

De lat ligt een stuk hoger. Een K3'tje moet niet alleen kunnen zingen, maar moet ook kunnen acteren en dansen. Ze kregen voor hun vertrek naar de bootcamp ook een tip van Klaasje, die de groep verlaat. "Je moet echt houden van dit beroep, maar je moet ook beseffen dat het zwaar gaat worden." Hanne en Marthe lieten op de bootcamp meteen weten dat ze allen een zangworkshop door Rolf Sanchez en een acteerworkshop met Jacques Vermeire zouden krijgen.

Emotioneel

De acteersessies maakten duidelijk indruk op de kandidaten, onder meer bij de negentienjarige Giana. Ze was duidelijk zenuwachtig. "Om te acteren met beroemde acteurs, dat vond ik echt geweldig. Dat is iets dat je niet zo snel meemaakt. Ik vond dat wel speciaal", vertelde ze. Het is duidelijk dat je als K3 zijnde bijzonder veelzijdig moet zijn.

De workshops waren intens en dat zorgde ook voor emotionele momenten bij de kandidaten, zoals bij Amy. "Mijn onzekerheid is mijn grootste werkpunt. Ik werd vroeger gepest op school, maar achteraf gezien ben ik mij daardoor ook wel anders gaan gedragen. Ik ben mij gaan verstoppen, en wou ik niet dat mensen mij zagen. Die onzekerheid probeer ik nu echt de kop in te drukken."

Nieuwe single Waterval

We kregen in 'K2 Zoekt K3' ook een nieuwe single van K3 te horen, namelijk 'Waterval'. "Het klinkt een beetje als Armin Van Buuren", klonk het bij de kandidaten. Ze moesten de dans en zang van het nieuwe nummer leren én ze mochten dat nadien zelf brengen. De drie besten verzekerden zich van een ticket voor de studioshows. Claude (zangcoach), Tommy (danscoach) en Peter (producer) gingen de potentiële K3’tjes bijstaan om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Een nieuwe mijlpaal voor de kandidaten.

De Nederlanders Dirk en Diede, en de Vlaamse Giana maakten het meeste indruk op Hanne en Marthe en kregen een Golden Ticket. "Dit had ik echt niet verwacht", zei Giana die weende van geluk. Er was echter een vierde kandidaat die naar de volgende ronde mocht. De kandidaten mochten een tijdje met een groepje kinderen doorbrengen en zij kozen hun favoriete K3. Justine kwam als winnares uit de bus en zij bemachtigde een Golden Ticket voor de studioshows.

Exit

Als slotopdracht werden er vijf groepjes van drie gevormd en zij moesten elk een K3-liedje voor Hanne en Marthe brengen. Ze mochten echter ook optreden voor vrienden en familie, wat een zeer grote verrassing was. Een optreden om nooit meer te vergeten. Na het goede nieuws, kwam echter ook het slechte nieuws. Na deze opdracht werden er immers drie kandidaten naar huis gestuurd.

Babette, Jemaima en Elise kregen het slechte nieuws te horen en voor hen is het avontuur afgelopen. Voor de 12 resterende kandidaten breekt vanaf volgende week een nieuwe etappe aan in het K3-avontuur: de studioshows waarin ze in een bomvolle studio en voor het oog van juryleden Natalia, Gordon, Ingeborg, Samantha en Gert Verhulst hun talent moeten laten zien.Bekijk ‘K2 zoekt K3’ elke zaterdag om 20u30 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Heb je zelf zin om mee te zingen met K3? Check dan Studio 100 Hits op zender 40 in de tv-optie ‘Family’. Zin in meer video’s, liedjes, spelletjes en oneindig veel plezier? Check dan de Studio 100 GO Pass, beschikbaar als tv-optie of binnen het aanbod van de tv-optie ‘Family’.

Muziek

Bekijk alles
Top