Seizoen 2 van 'Locke & Key’ weldra op Netflix te bekijken

Het tweede seizoen van de hitserie ‘Locke & Key’ is binnenkort op Netflix te bekijken. Het verhaal van deze tweede reeks gaat over de kinderen van de familie Locke die sleutels vol geheimen ontdekken. Proximus Pickx brengt je op de hoogte van alle nieuwtjes, het stripboek waarop de serie is gebaseerd én de releasedatum.

Het eerste seizoen van de reeks werd op 1 februari 2020 gelanceerd en was meteen een groot succes op Netflix. De serie is een bewerking van een strip met dezelfde naam van de hand van Joe Hill en Gabriel Rodriguez. In de strips en in de serie neemt het verhaal je mee naar de ontdekking van magische sleutels. Het begint allemaal wanneer de familie Locke wordt getroffen door de moord op hun vader. De moeder, Nina, besluit met haar drie kinderen, Tyler, Kinsey en Bode, te verhuizen naar het ouderlijke huis dat de bijnaam Keyhouse kreeg. 

Het duurt niet lang vooraleer ze ontdekken dat het huis vol mysteries zit. Ze ontdekken sleutels met buitenaardse krachten. Met een van die sleutels kan je door elke deur ter wereld reizen, met een andere wordt een persoon in een geest veranderd. Nog een andere sleutel kan herinneringen wissen. De Locke-kinderen ontdekken ook dat de sleutels een demonisch wezen opwekken, dat ze de naam ‘Dodge’ geven. Aan het einde van het eerste seizoen zijn de kinderen ervan overtuigd dat ze erin geslaagd zijn om van hun vijand af te raken. Toch is de geest er nog steeds, en zelfs nog sterker dan in het begin van het verhaal.

Wat te verwachten van seizoen 2

Het tweede seizoen van de reeks zou draaien om de nieuwe kwaadaardige plannen van Dodge om de magische sleutels in handen te krijgen. In een poging om de geest te doen verdwijnen, hebben de Lockes een ander wezen uit de duisternis tevoorschijn gehaald. Zonder dat ze het weten, worden de broers en zussen in gevaar gebracht. Dodge slaagt erin om het gedaante van een tienervriend van Kinsey aan te nemen, wat zijn kansen om de sleutels te stelen groter maakt. 

In de trailer van seizoen twee zien we ook dat de kinderen zelf sleutels kunnen maken. Dat zorgt voor een verrassend einden, want elke bovenaardse kracht kan nu worden gecreëerd. Wat nu al zeker is, is dat de serie creatief omspringt met de verhaallijnen uit de strips waaruit de reeks ontstaan is. Het verhaal verloopt minder negatief waardoor het toegankelijker voor jonge kijkers is.

De releasedatum van het tweede seizoen ligt vast op 22 oktober. We hoeven dus niet lang te wachten om terug in het magische universum van de Lockes en hun sleutels te duiken. 

Ontdek het tweede seizoen van ‘Locke & Key' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Films

Bekijk alles
Top