'De Slimste Mens' is terug! Dit zijn de meest memorabele momenten uit de voorbije 18 seizoenen

Series | Het najaar op de Vlaamse buis staat nu al goed 16 jaar garant voor Erik Van Looy en zijn geestige zoektocht naar de 'Slimste Mens Ter Wereld'. Vanaf vanavond is het weer zover. Proximus Pickx frist uw geheugen op en bundelde de strafste momenten van de voorbije seizoenen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Finale van seizoen 7

De finale van het zevende seizoen tussen Freek Braeckman en Bart De Wever was een nagelbijter. Bij de allerlaatste vraag stonden beide finalisten op één seconde: historisch. Uiteindelijk won Braeckman het pleit met een vraag over Tomas De Soete. Revelatie De Wever ontpopte zich dat seizoen met zijn laconieke, sarcastische humor tot publiekslieveling.

Herman De Croo en anticonceptie

De deelname van politicus Herman De Croo - vader van onze huidige premier - in datzelfde zevende seizoen was niets minder dan memorabel. Vooral de fotoronde, waarbij de liberaal anticonceptie moest benoemen, zorgde voor hilariteit en tranende ogen bij Van Looy.

Urbanus en Frank Focketyn breken de boel af

De juryleden Urbanus en Frank Focketyn in het achtste seizoen bleek een match made in heaven. Wanneer een vraag over castagnetten de revue passeert, waagt het juryduo zich aan een demonstratie. Focketyn laat zich helemaal gaan en breekt het decor af: het jurybureau dondert met Focketyn op de grond, Van Looy komt niet meer bij van het lachen en is hyperventilatie nabij.

De hetze rond Linda De Win

De deelname van journaliste Linda De Win in het achtste seizoen deed heel wat stof opwaaien. Een groot deel van het kijkerspubliek ergerde zich aan De Win, die steevast voor de monitor kwam plaatsnemen bij de fotorondes, omdat ze het scherm te slecht zag vanaf haar zitplaats.

Haar winnaarsmentaliteit en competitiviteit lokte veel negatieve reacties uit bij haar tegenstanders. "Het spelletje heeft een grotere impact dan ik ooit had kunnen vermoeden", reageerde eindlaureate De Win na haar winst in Het Laatste Nieuws. "Als je ziet hoeveel mensen naar de quiz kijken en er een mening over hebben, dat is toch even schrikken. Dit jaar was het extreem."De tranen van Olga Leyers

Met het record van twaalf deelnames in zicht sneuvelde Olga Leyers in het veertiende seizoen. Ze bleef steken op het schijnbare onklopbare record van tien deelnames, net als negen andere kandidaten in de voorgaande seizoenen.

Vier seizoenen later zou een ander lid van de familie Leyers, zus Ella, nog beter doen: ze is tot op heden recordhouder met zeventien opeenvolgende deelnames. Ze werd echter niet de eindlaureate van het achttiende seizoen, dat was Catherine Van Eylen.

Bekijk het negentiende seizoen van 'De Slimste Mens Ter Wereld' vanaf vanavond op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top