De achtste speeldag van de D1B Pro League wordt vrijdagavond op gang getrapt in het Burgemeester Van de Wielestadion. SK Deinze ontvangt Waasland-Beveren voor de enige Oost-Vlaamse derby van de reeks. De inzet is de tweede plaats in het klassement.

In de aanloop naar de wedstrijd kampen beide teams met de nodige selectieproblemen. Zo heerste er de voorbije weken een coronagolf bij SK Deinze waardoor heel wat spelers besmet raakten en / of in quarantaine moesten. Afgelopen woensdag werd de volledige spelersgroep nog een keertje getest, en volgens coach De Decker is het tot het laatste moment wachten tot alle resultaten binnen zijn.

Mertens, Hendrickx en Bizimana (ex-Waasland-Beveren) waren er niet bij tegen RWDM, maar zouden ondertussen wel hersteld moeten zijn. Maar eerdere resultaten brachten ook besmettingen aan het licht bij andere spelers. Om wie het gaat en wie er nog besmet zou zijn, zal pas duidelijk worden als het wedstrijdblad van vanavond uitgedeeld wordt.

Zonder Covidproblemen keren Prychynenko en Tarfi wel terug in de wedstrijdselectie. Prychynenko was voor de vorige wedstrijd geschorst; Tarfi geblesseerd.

Maar ook Waasland-Beveren reist niet op volledige sterkte naar de andere kant van de provincie. De Leeuwen missen naast de langdurig geblesseerde Vukotic ook nog Faucher (lies), Albanese (achillespees), Davis (adductoren) en Schoonbaert (geschorst). Ook Mertens is er nog niet bij omdat hij nog te weinig wedstrijdritme heeft.

Mede door de vele afwezigen in het defensieve compartiment zit centrumverdediger Adama Adile Traoré wel voor het eerst in de selectie. De Ivoriaan kwam deze zomer op voorspraak van ex-speler Marco Né naar de Freethiel, maar kon zich nog niet doorzetten.